Κόσμος

25 Οκτωβρίου 2019 17:52 Τελευταία ενημέρωση : 25 Οκτωβρίου 2019 21:22

Φρίκη στο Έσσεξ: συγκλονίζει το τελευταίο μήνυμα 26χρονης

Διάβασέ μου το...

Το σπαρακτικό μήνυμα στη μητέρα της. «Μαμά σ’ αγαπώ, αλλά….». Και τέταρτη σύλληψη από τις Αρχές.

Φρίκη στο Έσσεξ: συγκλονίζει το τελευταίο μήνυμα 26χρονης
-

Νέες διαστάσεις παίρνει η τραγωδία με το «φορτηγό του θανάτου» στο Έσσεξ της Βρετανίας, καθώς υπάρχουν βάσιμες υποψίες ότι τελικά δεν ήταν και τα 39 θύματα Κινέζοι.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται μετά τη δημοσιοποίηση από την οικογένεια της 26χρονης Βιετναμέζας, Φαμ Τρα Μι, ενός μηνύματος που τους έστειλε το βράδυ της Τρίτης, λίγο πριν το μοιραίο φορτηγό περάσει τα βρετανικά σύνορα.

Στο μήνυμα αυτό η 26χρονη κοπέλα λέει, «Συγνώμη μαμά. Το ταξίδι μου στο εξωτερικό δεν ήταν επιτυχημένο. Μαμά σ’ αγαπώ τόσο πολύ. Πεθαίνω επειδή δεν μπορώ να αναπνεύσω».

Η οικογένεια της 26χρονης υποστηρίζει ότι πλήρωσε 30.000 βρετανικές λίρες για το ταξίδι της κόρης τους, ενώ ανάλογες καταγγελίες έχουν κάνει ακόμη δυο οικογένειες από το Βιετνάμ.

Για το λόγο αυτό η πρεσβεία του Βιετνάμ στο Λονδίνο ζήτησε την ταυτοποίηση των θυμάτων για να εξακριβωθεί αν ανάμεσα τους υπάρχουν και Βιετναμέζοι.

Ο αδερφός της Φαμ Τρα Μι, είπε στο BBC ότι η αδερφή του, τους είχε ζητήσει να μην έρθουν σε επαφή καθώς οι διοργανωτές του ταξιδιού τους το είχαν απαγορεύσει.

Είπε ότι πέταξε στην Κίνα στη συνέχεια έφυγε για τη Γαλλία και αρχικά προσπάθησε να διασχίσει τα σύνορα στο Ηνωμένο Βασίλειο στις 19 Οκτωβρίου, αλλά "πιάστηκε" και γύρισε πίσω.

AP - Βέλγιο - νταλίκα με πτώματα

Και τέταρτη σύλληψη

Σε τέταρτη σύλληψη για τους θανάτους των 39 ανθρώπων που βρέθηκαν στο φορτηγό ψυγείο στο Γκρέις του Έσεξ προχώρησε η βρετανική αστυνομία, σύμφωνα με τη νεότερη επίσημη ενημέρωση.

Πρόκειται για έναν 48χρονο από τη Βόρεια Ιρλανδία που συνελήφθη την Παρασκευή στο αεροδρόμιο του Στάντεντ ως ύποπτος για συνωμοσία με σκοπό τη διακίνηση ανθρώπων και για διάπραξη ανθρωποκτονιών.

Ο 25χρονος οδηγός του φορτηγού παραμένει υπό κράτηση, ενώ το πρωί συνελήφθη ένα ζευγάρι 38χρονων στο Γουόρινγκτον της βόρειας Αγγλίας, ο Τόμας και η Τζοάνα Μάχερ, που εμφανίζονται ως ιδιοκτήτες του φορτηγού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ