Καιρός

15 Ιανουαρίου 2020 06:05

Καιρός: τοπικές βροχές και καταιγίδες την Τετάρτη

Διάβασέ μου το...

Που θα είναι πιο έντονα τα φαινόμενα. Πόσο ισχυροί θα πνέουν οι άνεμοι. Πως θα κινηθεί ο υδράργυρος. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

-

Την Τετάρτη, στα νότια αναμένονται τοπικές βροχές και στη νότια νησιωτική χώρα σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά στην Κρήτη, στις Κυκλάδες (κυρίως στις νότιες) και από το απόγευμα στα Δωδεκάνησα. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες αναμένονται στα βόρεια, τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί, εντάσεως 4 με 6 μποφόρ, βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ, στα νότια πελάγη έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά.

Για την Αττική προβλέπονται νεφώσεις, με πιθανότητα για ασθενείς τοπικές βροχές. Θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί άνεμοι, 4 με 6 μποφόρ, βαθμιαία στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 04 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλη αναμένεται τις πρωινές και βραδινές ώρες. Θα πνέουν μεταβλητών διευθύνσεων άνεμοι, 3 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί το μηδέν έως τους 11 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένονται λίγες τοπικές νεφώσεις. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες αναμένονται τις πρωινές και βραδινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι από μεταβλητές διευθύνσεις, 3-4 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν βορειοανατολικοί άνεμοι, 4-5 και βαθμιαία 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ -03 και 12 βαθμών Κελσίου.

Στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά αναμένονται λίγες τοπικές νεφώσεις. Στις υπόλοιπες περιοχές του Ιονίου και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα στην Ήπειρο τις πρωινές ώρες. Θα πνέουν ανατολικοί-βορειοανατολικοί άνεμοι, 3 με 5 μποφόρ, στα νότια 5-6 μποφόρ και βαθμιαία 4 με 6 μποφόρ, στα νότια τοπικά 7 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 06 έως 16 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο, ο υδράργυρος θα κινηθεί από -02 έως τους 11 βαθμούς Κελσίου).

Στη Θεσσαλία και τις Σποράδες αναμένονται λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν. Στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και στην νοτιοανατολική Πελοπόννησο με μεμονωμένες καταιγίδες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες αναμένονται στην Θεσσαλία, τις πρωινές και βραδινές ώρες. Θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί άνεμοι, 3-5 μποφόρ, στα ανατολικά και νότια 6 μποφόρ, ενισχυόμενοι βαθμιαία σε 4 με 6 μποφόρ, στα νότια τοπικά 7 με 8 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 02 έως 16 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 3-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά στην Κρήτη και βαθμιαία και στις Κυκλάδες (κυρίως τις νότιες). Θα πνέουν βορειοανατολικοί άνεμοι, 5-7 μποφόρ, στα δυτικά και νότια τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες. Στα Δωδεκάνησα θα εκδηλωθούν νεφώσεις, με τοπικές βροχές, από το απόγευμα και με σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές. Θα πνέουν ανατολικοί-βορειοανατολικοί άνεμοι, 4 με 6 μποφόρ, βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 17 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 4-5 βαθμούς χαμηλότερα).

Ο καιρός την Πέμπτη

Στα δυτικά και στα βόρεια αναμένονται αραιές νεφώσεις, παροδικά πιο πυκνές. Στις υπόλοιπες περιοχές αναμένονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές και στα νότια με σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες θα είναι κατά διαστήματα ισχυρές στις νότιες Κυκλάδες, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα. Από τη νύχτα, τα φαινόμενα στις νότιες Κυκλάδες και στην Κρήτη θα εξασθενήσουν. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της κεντρικής και ανατολικής Στερεάς, της ανατολικής Πελοποννήσου και της Κρήτης.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί στα δυτικά, εντάσεως 5 με 7 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν ανατολικοί-βορειοανατολικοί, με ένταση 6-8 μποφόρ, πιθανώς πρόσκαιρα 9 μποφόρ, στο νότιο Αιγαίο τις πρωινές ώρες. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ