Κοινωνία

26 Φεβρουαρίου 2020 08:07 Τελευταία ενημέρωση : 26 Φεβρουαρίου 2020 11:45

“Λουκέτο” στα νησιά του βορείου Αιγαίου για το μεταναστευτικό

Διάβασέ μου το...

Γενική απεργία στα νησιά του βορείου Αιγαίου. Οι προγραμματισμένες κινητοποιήσεις.

“Λουκέτο” στα νησιά του βορείου Αιγαίου για το μεταναστευτικό
-

«Νέκρωσαν» σήμερα τα νησιά του Βορείου Αιγαίου από την γενική απεργία που αποφάσισαν η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και οι Δήμοι της Περιφέρειας.

Πλήθος κόσμου πήρε μέρος σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε κεντρικά σημεία της Λέσβου, της Χίου και της Σάμου.

Οι νησιώτες, μέσω εκτάκτων συνελεύσεων που έκαναν χθες, καταδικάζουν τη δημιουργία κλειστών κέντρων κράτησης αιτούντων άσυλο, ενώ διαμαρτύρονται για την έντονη αστυνομική παρουσία και τα επεισόδια της Τρίτης.

Μυτιλήνη - Πλατεία Σαπφούς - διαμαρτυρία

«Ο κόσμος είναι πικραμένος και θυμωμένος» για όσα συνέβησαν στη Χίο τις τελευταίες 24 ώρες για το μεταναστευτικό δήλωσε στο ΘΕΜΑ 104,6 ο πρόεδρος του Συνδέσμου Κληρικών Χίου, π. Γεώργιος Κωνσταντίνου, ο οποίος χαρακτήρισε «χολιγουντιανή παράσταση που χρήζει συγχαρητηρίων για την αστυνομία όταν αφορά εγκληματίες, όχι όταν αφορά ανθρώπους που είναι συνοριοφύλακες για την χώρα και τις οικογένειές τους», τις εικόνες με άνδρες των ΜΑΤ να φτάνουν στο νησί τα ξημερώματα της Τρίτης.

Όπως είπε «η κυβέρνηση εκλέχθηκε για να εφαρμόζει την δημοκρατία, τον διάλογο και την πειθώ. Όταν πράττει με τρόπο που παραβιάζει τις προθέσεις της, αίρει την εμπιστοσύνη των πολιτών. Η κυβέρνηση θα μπορούσε να πείσει αυξάνοντας τις επιστροφές. Υπάρχει από τα προηγούμενα χρόνια μια άρση εμπιστοσύνης στο πολιτικό σύστημα. Για να έχουμε εμπιστοσύνη πρέπει να έχουμε απτά δείγματα. Ενώ είχαν υποσχεθεί ότι η Χίος θα ήταν όπως ο Έβρος ως περιοχή απλής καταγραφής αυτό δεν εφαρμόζεται. Αντ' αυτού είδατε τον τρόπο με τον οποίο γίνεται η επιβολή αλλά αυτό δεν θα κρατήσει. Θα μείνουμε εδώ όταν φύγουν οι δυνάμεις των ΜΑΤ. Πώς θα σταθούν πράγματα που έχουν στηθεί χωρίς εμάς».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ