Καιρός

29 Φεβρουαρίου 2020 07:02

Καιρός: ανοιξιάτικο Σάββατο, με τοπικές βροχές

Διάβασέ μου το...

Που αναμένονται σποραδικές καταιγίδες. Πως θα κινηθεί ο υδράργυρος. Πόσο ισχυροί θα είναι οι άνεμοι. Τι καιρό θα κάνει Κυριακή και Καθαρά Δευτέρα. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

-

Στην ανατολική Μακεδονία, στην Θράκη και στην ανατολική νησιωτική χώρα θα εκδηλωθούν νεφώσεις το Σάββατο, με βροχές στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα με σποραδικές καταιγίδες, τις πρωινές ώρες κατά τόπους ισχυρές, με βαθμιαία βελτίωση. Στην υπόλοιπη χώρα βελτιωμένος θα είναι ο καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 6 με 8 μποφόρ, στο Αιγαίο τοπικά 9 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα ανατολικά.

Για την Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με τοπικές νεφώσεις τις πρώτες πρωινές ώρες στα ανατολικά. Θα πνέουν βόρειων-βορειοδυτικών διευθύνσεων άνεμοι, 6 με 7 μποφόρ, στα ανατολικά 8 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση. Ο υδράργυρος θα δείξει από 06 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες στα ανατολικά. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες-βορειοδυτικές διευθύνσεις, 6 με 8 μποφόρ, με γρήγορη εξασθένηση. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 03 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Στην δυτική Μακεδονία ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Στην υπόλοιπη Μακεδονία και στην Θράκη προβλέπονται νεφώσεις, πιθανώς τις πρώτες πρωινές ώρες με σποραδικές καταιγίδες, χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά και γρήγορη βελτίωση. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 6 με 8 μποφόρ, στα παραθαλάσσια τοπικά 9 μποφόρ, με εξασθένηση. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από τον 01 βαθμό έως 12 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, 2-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με τοπικές νεφώσεις στα νότια τις πρωινές ώρες, όπου είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες. Θα πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι, εντάσεως 6 με 8 μποφόρ, με γρήγορη εξασθένηση. Το θερμόμετρο θα δείξει από 03 έως 14 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο, κατά τόπους 3-5 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις, κατά τόπους αυξημένες νωρίς το πρωί στα ανατολικά, με πιθανότητα για τοπικές βροχές. Βαθμιαία ο καιρός θα είναι αίθριος. Θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί άνεμοι, 6 με 8 μποφόρ, στα βόρεια πρόσκαιρα τοπικά 9 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 04 έως 15 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα).

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, κυρίως στα ανατολικά, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Βαθμιαία ο καιρός θα βελτιωθεί. Θα πνέουν άνεμοι από δυτικές-βορειοδυτικές διευθύνσεις, 7 με 8 μποφόρ, πρόσκαιρα τοπικά 9 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, τις πρωινές ώρες κατά τόπους ισχυρές. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν και μέχρι το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί. Στα βόρεια θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί άνεμοι, 6 με 8 και τοπικά 9 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση. Στα νότια θα πνέουν δυτικοί άνεμοι, 7 με 8 μποφόρ, που βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοδυτικούς, με την ίδια ένταση και από το βράδυ θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Κυριακή

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Στα βορειοδυτικά, θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία θα αυξηθούν και τη νύχτα στο βόρειο Ιόνιο και στην Ήπειρο θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα στα δυτικά και βόρεια τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί στα νοτιοανατολικά, 4 με 5 μποφόρ, πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, από το βράδυ στο βόρειο Ιόνιο 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές.

Ο καιρός την Καθαρά Δευτέρα

Για την Καθαρά Δευτέρα προβλέπονται αραιές νεφώσεις, κατά περιόδους πιο πυκνές στα δυτικά και στα βόρεια, με τοπικές βροχές στα βορειοδυτικά μέχρι το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, εντάσεως 4 με 5 μποφόρ, τοπικά στα πελάγη 6 μποφόρ, από το βράδυ στο Ιόνιο 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ