Υγεία - Περιβάλλον

02 Μαΐου 2020 11:52 Τελευταία ενημέρωση : 02 Μαΐου 2020 16:26

Κορονοϊός: νεκρός ασθενής από την “Κλινική "Ταξιάρχαι”

Διάβασέ μου το...

Αργότερα, έγινε γνωστό ότι σήμερα εξεπνεύσε και δεύτερος ασθενής, που είχε μεταφερθεί απο την Κλινική σε δημόσιο νοσοκομείο.

Κορονοϊός: νεκρός ασθενής από την “Κλινική "Ταξιάρχαι”
-

Στους 143 ανέρχονται πλέον οι νεκροί απο τον κορονοϊό στην Ελλάδα, καθώς κατέληξε ένας 83χρονος, ο οποίος νοσηλευόταν τις τελευταίες ημέρες στο ΝΙΜΤΣ.

Πρόκειται για ασθενή που είχε διακομιστεί στο ΝΙΜΤΣ απο την Κλινική "Ταξιάρχαι", στο Περιστέρι.

Όπως έγινε γνωστό, κι ένας απο τους προηγούμενους θανάτους, που έγιναν γνωστοί το πρωί του Σαββάτου, αφορούσε ασθενή απο την Κλινική "Ταξιάρχαι". 

Το πρωί του Σαββάτου κατέληξαν ένας 85χρονος, με υποκείμενα νοσήματα, ο οποίος νοσηλευόταν στο ΝΙΜΤΣ και ένας 57χρονος, ο οποίος νοσηλευόταν δισσωληνωμένος στην Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας του  Νοσοκομείου "Σωτηρία", πάσχοντας κια απο υποκειμενα νοσήματα.

Συνολικά, επτά ασθενείς της Κλινικής "Ταξιάρχαι" έχουν πεθάνει απο κορονοϊό, μετά την αποκάλυψη δεκάδων κρουσμάτων, μεταξύ των ασθενών και των εργαζόμενων στο θεραπευτήριο.

Συνολικά 2.612 κρούσματα στην Ελλάδα

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων κορονοϊού στην Ελλάδα - μετά την ενημέρωση για 21 νέα κρούσματα, απο τον Καθηγητή, Σωτήρη Τσιόδρα, το απόγευμα της Πρωτομαγιάς - είναι 2.612, εκ των οποίων το 55.5% αφορά άνδρες. Από αυτά, 593 (22,7%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1291 (49,4%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Την Παρασκευή, 36 συμπολίτες μας νοσηλεύονταν διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών. 8 (22,2%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 88,9% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.

Συνολικά, 75 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Έχουν συνολικά ελεγχθεί  77.251 κλινικά δείγματα.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ