Υγεία - Περιβάλλον

02 Σεπτεμβρίου 2020 12:46 Τελευταία ενημέρωση : 02 Σεπτεμβρίου 2020 21:32

Κορονοϊός – Μόρια: Πρώτο κρούσμα στην δομή

Διάβασέ μου το...

Ενδελεχής ιχνηλάτηση του συνόλου των επαφών του επιβεβαιωμένου κρούσματος. Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στην περιοχή. Σε καραντίνα το ΚΥΤ.

Κορονοϊός – Μόρια: Πρώτο κρούσμα στην δομή
-

Σήμερα το πρωί, στο Βοστάνειο Νοσοκομείο Μυτιλήνης, επιβεβαιώθηκε θετικός στο νέο κορονοϊό SARS-CoV-2, μετανάστης 40 ετών σομαλικής καταγωγής, ο οποίος και παραμένει απομονωμένος.

Πρόκειται για το πρώτο περιστατικό στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στην Μόρια της Λέσβου.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Υγείας, το προσωπικό του ΕΟΔΥ στο ΚΥΤ, αποτελούμενο από 41 υπαλλήλους διαφόρων ειδικοτήτων, ενεργοποιήθηκε άμεσα.

Ακολουθώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα, ξεκίνησε η ενδελεχής ιχνηλάτηση του συνόλου των επαφών του επιβεβαιωμένου κρούσματος, με σκοπό την απομόνωσή τους, ενώ διενεργούνται εκτεταμένοι έλεγχοι στους διαμένοντες στο ΚΥΤ.
Επιπλέον, κλιμάκιο επιδημιολόγων του ΕΟΔΥ με επικεφαλής τον Πρόεδρο του Οργανισμού Παναγιώτη Αρκουμανέα μεταβαίνει στην περιοχή.

Όπως αναφέρει σε ενημέρωσή το υπουργίο Μετανάστευσης και Ασύλου, ο 40χρονος είχε φύγει από την Λέσβο στις 17 Ιουλίου και επέστρεψε παρατύπως στην Μόρια όπου διέμενε σε σκηνή εκτός της υφιστάμενης περίφραξης, παρά το γεγονός ότι του είχε επιδοθεί απόφαση εξόδου. Είχε λάβει άδεια διαμονής που εκδόθηκε στο ΠΓΑ Αλίμου. 

Σε καραντίνα το ΚΥΤ 

Με κοινή απόφαση των υπουργών Προστασίας του Πολίτη, Υγείας και Μετανάστευσης και Ασύλου, και σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, τίθεται άμεσα σε πλήρη υγειονομικό αποκλεισμό (καραντίνα) το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στην Μόρια της Λέσβου για συνολικά 14 ημέρες. 

Για το χρονικό διάστημα έως και τις 15 Σεπτεμβρίου, θα απαγορεύεται ρητά η είσοδος και η έξοδος από την δομή ενώ η Αστυνομία θα έχει ενισχυμένη παρουσία στο χώρο, για την τήρηση της απαγόρευσης της κυκλοφορίας όλο το 24ωρο. Στον χώρο του καταυλισμού θα επιτρέπεται η είσοδος μόνο προσωπικού ασφαλείας μετά από θερμομέτρηση. 

Στον καταυλισμό σήμερα διαμένουν περί τους 12.800 αιτούντες άσυλο, πρόσφυγες και μετανάστες.