Καιρός

03 Απριλίου 2021 06:34 Τελευταία ενημέρωση : 03 Απριλίου 2021 09:44

Καιρός: νοτιάδες με ηλιοφάνεια και τοπικές βροχές το Σάββατο

Διάβασέ μου το...

Πως θα κινηθεί ο υδράργυρος. Πόσο ισχυροί θα πνέουν οι άνεμοι. Τι καιρό θα κάνει την Κυριακή. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

-

 

Στα δυτικά, στα βόρεια και στο ανατολικό Αιγαίο το Σάββατο θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές, κυρίως μετά το μεσημέρι, οπότε στα βόρεια, κατά βάση στα ορεινά, θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει ηλιοφάνεια, με λίγες νεφώσεις. Τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη στα δυτικά. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης από την Αφρική στα δυτικά και τα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι-νοτιοδυτικοί, 3 με 5 μποφόρ, στο Αιγαίο τοπικά 6 και πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Στην Αττική αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες νεφώσεις από αργά το απόγευμα. Θα πνέουν άνεμοι νοτιοδυτικοί, 3-5 μποφόρ, βαθμιαία έως 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 05 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, που μετά το μεσημέρι θα αυξηθούν και κυρίως στα γύρω ορεινά θα σημειωθούν σποραδικοί όμβροι. Θα πνέουν άνεμοι ασθενείς και βαθμιαία νότιοι-νοτιοανατολικοί, έως 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 07 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θράκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, κατά διαστήματα αυξημένες, με τοπικές βροχές κυρίως τις πρωινές και εκ νέου τις βραδινές ώρες. Στην Μακεδονία θα εκδηλωθούν λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές και κυρίως στα ορεινά τις απογευματινές ώρες και σποραδικές καταιγίδες. Θα πνέουν άνεμοι από νότιες διευθύνσεις, 2 με 4 και στα ανατολικά από το απόγευμα 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 04 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές στα βόρεια και στα ορεινά της Ηπείρου - κυρίως τις απογευματινές ώρες – και  σποραδικές καταιγίδες. Τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Θα πνέουν νότιοι άνεμοι, 4-5 μποφόρ, στο Ιόνιο βαθμιαία έως 6 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 08 έως 20 βαθμούς Κελσίου και στο εσωτερικό της Ηπείρου, 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα.

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένεται καιρός γενικά αίθριος. Από τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και στα βόρεια θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς στα ορεινά σποραδικοί όμβροι. Θα πνέουν άνεμοι δυτικοί-νοτιοδυτικοί, 3 με 5 μποφόρ, βαθμιαία 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 05 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένεται καιρός γενικά αίθριος, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Θα πνέουν άνεμοι νότιοι-νοτιοδυτικοί, 5 με 6 μποφόρ, βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά κατά τόπους αυξημένες, με πρόσκαιρες τοπικές βροχές. Θα πνέουν άνεμοι νότιοι, 4 με 6 μποφόρ, και στα βόρεια το απόγευμα τοπικά 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Κυριακή

Στα βόρεια προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις, με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, που πιθανώς μετά το μεσημέρι να είναι πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές. Βαθμιαία βελτίωση αναμένεται, το απόγευμα στη δυτική και κεντρική Μακεδονία και τη νύχτα στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Στην υπόλοιπη χώρα θα εκδηλωθούν νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με λίγες τοπικές βροχές, κυρίως στα δυτικά και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου.

Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης κυρίως στα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι, 4 με 6 και στο Αιγαίο 6 με 8 μποφόρ. Από το απόγευμα στα δυτικά και βόρεια θα επικρατήσουν βορειοδυτικοί άνεμοι, 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο στην Κρήτη, την Πελοπόννησο και τις Κυκλάδες και πτώση στα βόρεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ