Quantcast

Κοινωνία

04 Απριλίου 2022 10:10 Τελευταία ενημέρωση : 04 Απριλίου 2022 18:10

24ωρη απεργία ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ: ποιοι συμμετέχουν, πότε θα γίνουν οι συγκεντρώσεις

Διάβασέ μου το...

Προμηνύματα για μεγάλη συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση που έχουν προκηρύξει οι τριτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις. Που θα γίνει η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ.

24ωρη απεργία ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ: ποιοι συμμετέχουν, πότε θα γίνουν οι συγκεντρώσεις

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν την Τετάρτη 6 Απριλίου η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ και η Αθήνα και γενικώς η Ελλάδα αναμένεται να παραλύσουν, καθώς στην απεργία θα συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, οι εργαζόμενοι σε μέσα μεταφοράς και ΟΤΑ.

Κύρια αιτήματα της απεργίας είναι ο τερματισμός του πολέμου στην Ουκρανία και η προστασία του εισοδήματος των εργαζόμενων έναντι των ανατιμήσεων.

Στις 11:00 είναι προγραμματισμένη συγκέντρωση των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ την ίδια ώρα θα γίνει η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα.

 Στη Θεσσαλονίκη, η συγκέντρωση είναι προγραμματισμένη από το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο στις 10:30 μπροστά από το κτήριο του ΕΚΘ.

«Η Κυβέρνηση εργαλειοποιεί τον πόλεμο στην Ουκρανία, αφενός για να μεταθέσει τις δικές της ευθύνες στην ακρίβεια και στην απομείωση των μισθών των εργαζομένων, και αφετέρου για να συνεχίσει την αντεργατική και νεοφιλελεύθερη πολιτική της» αναφέρει, μεταξύ άλλων, η ΑΔΕΔΥ, ενώ η ΓΣΕΕ σημειώνει πως «ο μισθός δεν φτάνει και ο λογαριασμός για κάθε εργατική οικογένεια απλά δεν βγαίνει».

Η ΑΔΕΔΥ ζητά:

 • Αυξήσεις στους μισθούς μας, άμεσα, τουλάχιστον ίσες με την αύξηση του ΑΕΠ και του πληθωρισμού
 • Κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης
 • Ξεπάγωμα της διετίας 2016 – 17
 • Αφορολόγητο στις 12.000 ευρώ
 • Επαναφορά 13ου– 14ου μισθού
 • Αύξηση και επέκταση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας. Καμία περικοπή του.
 • Στήριξη του ΕΣΥ με γενναία χρηματοδότηση. Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας και στα σχολεία. Μείωση του αριθμού των μαθητών στο 1:15. Όχι στις απολύσεις και στις αναστολές εργασίας του προσωπικού.
 • Κατάργηση του Νόμου Χατζηδάκη (Ν4808/21) για τα εργασιακά, καθώς και κατάργηση όλων των νόμων που ιδιωτικοποιούν την κοινωνική ασφάλιση.
 • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για να καλυφθούν τα χιλιάδες οργανικά κενά που υπάρχουν στο Δημόσιο, ιδιαίτερα στους τομείς της Υγείας, της Παιδείας, της Κοινωνικής Ασφάλισης κ.ά.
 • Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις Δημόσιων οργανισμών και φορέων.

Στην απεργία θα συμμετέχουν:

 • οι εργαζόμενοι σε ασφαλιστικά ταμεία, εφορίες, πολεοδομία, νομαρχίες, δήμους και πολεοδομία.
 • Τα πλοία θα παραμείνουν δεμένα όπως ανακοίνωσε η ΠΝΟ
 • Τα λεωφορεία, σύμφωνα με ανακοίνωση του συνδικάτου εργαζομένων ΟΑΣΑ, θα σηκώσουν χειρόφρενο από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9:00 και τις 21:00 έως την έναρξη της βάρδιας.
 • Οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία σύμφωνα με ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ
 • Συμμετέχουν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας και ο Πανελλήνιος Σύλλογος Τηλεπικοινωνιακών ΥΠΑ

Κάλεσμα κομμάτων για συμμετοχή στην απεργία

«Την Τετάρτη 6 Απρίλη συμμετέχουμε στη Γενική Απεργία και τις κινητοποιήσεις των συνδικάτων. Αγωνιζόμαστε για να βάλουμε τέλος στις αντικοινωνικές πολιτικές της κυβέρνησης της ΝΔ, που επιφυλάσσουν συνθήκες εργασιακής ζούγκλας και οικονομικής εξαθλίωσης για τους πολλούς, προκειμένου να εξασφαλιστούν τεράστια κέρδη για μια μικρή επιχειρηματική ελίτ, κυβερνητικά golden boys και “ημέτερους”. Μαζί με εργαζόμενους/ες, άνεργους/ες, συνταξιούχους, μικρομεσαίους, νέους και νέες δίνουμε τη δική μας απάντηση στην κυβέρνηση, που ακόμα και μέσα στη συγκυρία της πανδημίας και της ενεργειακής κρίσης, όχι μόνο δεν λαμβάνει ουσιαστικά μέτρα κοινωνικής στήριξης, αλλά δεν διστάζει να συνεχίζει τις πολιτικές διάλυσης εργασιακών δικαιωμάτων και κοινωνικού κράτους, οδηγώντας ξανά σε φτωχοποίηση την ελληνική κοινωνία», αναφέρει μεταξύ άλλων ο ΣΥΡΙΖΑ, σε ανακοίνωση του, καταλήγοντας «την Τετάρτη 6 Απριλίου όλοι και όλες ΜΑΖΙ διεκδικούμε το δικαίωμά μας σε αξιοπρεπή ζωή και εργασία».

Το ΜέΡΑ25, αναφέρει σε ανακοίνωση του, μεταξύ άλλων, «Το ΜέΡΑ25 καλεί όλες και όλους να συμμετέχουν μαζικά στην μεγάλη απεργία της Τετάρτης 6 Απρίλη. Απέναντι στην ακρίβεια και τον πόλεμο, που η κυβέρνηση χρησιμοποιεί ως μια ακόμα δικαιολογία για να συνεχίζεται ανενόχλητη η λεηλασία του εισοδήματός μας από την ολιγαρχία. Απέναντι στον νόμο Χατζηδάκη που ήδη χρησιμοποιείται εναντίον των εργαζομένων στην Καβάλα, τη Λάρυμνα, τον Πειραιά, παντού. Η ακρίβεια, ο πόλεμος, οι απολύσεις, οι μισθοί που δε φτάνουν, έχουν για εμάς μία κοινή αιτία: Την ολιγαρχία που κερδίζει από τη δυστυχία των πολλών. Η απάντηση πρέπει να είναι συλλογική και αποφασιστική».

Ειδήσεις σήμερα:

Ρουγκάλας για Πισπιρίγκου: το τάμπλετ της Τζωρτζίνας “χτυπούσε” την ώρα της κηδείας

Τροχαίο: Νεκρός πατέρας τριών παιδιών

Ουκρανία - Ζελένσκι για Μπούτσα: “Κτήνη” οι Ρώσοι στρατιωτικοί

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ