Οικονομία

04 Μαΐου 2022 12:33 Τελευταία ενημέρωση : 04 Μαΐου 2022 13:38

Ευρωπαϊκές κυρώσεις στη Ρωσία: οι πρώτες αντιδράσεις και οι εξαιρέσεις

Διάβασέ μου το...

Οι δύο χώρες που εξαιρούνται και οι αντιδράσεις για την επάρκεια σε πετρέλαιο.

Ευρωπαϊκές κυρώσεις στη Ρωσία: οι πρώτες αντιδράσεις και οι εξαιρέσεις
-

Η προτεινόμενη από την Ευρωπαϊκή Ένωση απαγόρευση εισαγωγών ρωσικού πετρελαίου δεν περιλαμβάνει μηχανισμούς επιμερισμού των βαρών, δήλωσε ο υπουργός Βιομηχανίας και Εμπορίου της Τσεχικής Δημοκρατίας Γιόζεφ Σικέλα.

«Η πρόταση δεν περιλαμβάνει...τον τρόπο με τον οποίο θα επιμερισθεί το βάρος, που σημαίνει με ποιον τρόπο θα μοιρασθεί δίκαια, και μία πρόταση για κοινές προμήθειες και κοινή διανομή», δήλωσε ο Τσέχος υπουργός στο Reuters.

«Ακόμη την μελετούμε, αλλά κατά την γνώμη μου υπάρχει πρόβλημα», είπε.

Η Ουγγαρία και η Σλοβακία θα είναι σε θέση να συνεχίσουν να αγοράζουν ρωσικό αργό έως τα τέλη του 2023 βάσει υφιστάμενων συμβολαίων, δήλωσε σήμερα ευρωπαϊκή πηγή στο Reuters, επωφελούμενες από τις εξαιρέσεις στο εμπάργκο πετρελαίου που πρότεινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Βουδαπέστης αντέδρασε επίσης στην πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δηλώνοντας ότι «δεν βλέπει εγγυήσεις για την ενεργειακή ασφάλεια της Ουγγαρίας».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Reuters, διαμαρτυρήθηκε για το ότι «δεν υπάρχει ευρωπαϊκή πρόταση για την διαχείριση της μεταβατικής περιόδου».


Ειδήσεις σήμερα:

Αθήνα: Ταξιτζής πυροβόλησε νεαρούς μουσουλμάνους

Ζακ Κωστόπουλος: Το συγκλονιστικό μήνυμα της μητέρας του

Βόρεια Κορέα: Νέα εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ