Τεχνολογία - Επιστήμη

06 Ιουλίου 2022 10:03

Τζανάκης για κρούσματα: Νομίζω ότι είναι περισσότερα από 50000 ημερησίως

Διάβασέ μου το...

Πότε τοποθέτησε χρονικά την κορύφωση στον αριθμό των λοιμώξεων, προσθέτοντας όμως ότι θα είναι παρατεταμένη.

Τζανάκης για κρούσματα: Νομίζω ότι είναι περισσότερα από 50000 ημερησίως
-

Στην εκτίμηση ότι «στην πραγματικότητα υπάρχουν πολύ περισσότερα κρούσματα από αυτά που δηλώνονται», προχώρησε ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης, προσθέτοντας πως «νομίζω είναι πάνω από 50.000 ημερησίως»,

Όσο για την κορύφωση στον αριθμών τον λοιμώξεων, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο αυτή να έρθει ακόμα και την επόμενη εβδομάδα. «Είμαστε πολύ κοντά στην κορύφωση, όπου κατά μέσο όρο μπορεί να δούμε 30.000 κρούσματα ημερησίως». Εξήγησε δε ότι η κορύφωση θα είναι παρατεταμένη και θα διαρκέσει όλο τον Ιούλιο.

Για τη χορήγηση 4η δόσης του εμβολίου κατά του κορονοϊού, επανέλαβε ότι είναι ισχυρή η σύσταση για τους άνω των 60, ενώ για άτομα ηλικίας 50 έως 60 ετών ανέφερε ότι  θα πρέπει να συζητήσουν το θέμα με τον γιατρό τους γιατί εξαρτάται από την κατάσταση της υγείας τους.

Ερωτηθείς για ενδεχόμενη επαναφορά του μέτρου της υποχρεωτικής χρήσης της μάσκας, εξέφρασε την αντίθεσή του απαντώντας το εξής, Δεν χρειάζεται επιβολή στη χρήση της μάσκας. Όποιος δε νιώθει ασφαλής ας φορέσει τη μάσκα του. Να σκεφτούν όλοι την ατομική ευθύνη η οποία σε ένα βαθμό είναι και συλλογική ώστε να προστατέψουν τους συγγενείς τους».

Πηγή: skai.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Γκάγκα για αύξηση κρουσμάτων: Βρισκόμαστε κοντά στην κορύφωση

Βόρεια Μακεδονία: Σοβαρά επεισόδια έξω από τη Βουλή (εικόνες)

Μπάμπης Παπαδημητρίου; Επίθεση με γκαζάκια στο σπίτι του βουλευτή της ΝΔ


ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ