Κόσμος

01 Αυγούστου 2022 19:09

Τουρκία: Η Ακσενέρ καταγγέλλει τον Ερντογάν για “ασύμμετρη σχέση” με την Ρωσία

Διάβασέ μου το...

"Πυρά" της Μεράλ Ακσενέρ στον Τούρκο Πρόεδρο λόγω της ακύρωσης του συμβολαίου της τουρκικής ανάδοχης εταιρείας στον πυρηνικό σταθμό Άκκουγιου.

Τουρκία: Η Ακσενέρ καταγγέλλει τον Ερντογάν για “ασύμμετρη σχέση” με την Ρωσία
-


Για ασύμμετρη σχέση με τη Ρωσία καταγγέλλει την τουρκική κυβέρνηση η ηγέτης του ακροδεξιού κόμματος Μεράλ Ακσενέρ λόγω της ακύρωσης από τους Ρώσους του συμβολαίου της τουρκικής ανάδοχης εταιρείας IC Ictas στον πυρηνικό σταθμό Άκκουγιου.

Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία Άννα Ανδρέου, η εταιρεία IC Ictas καταγγέλλει ως άκυρη την ακύρωση του συμβολαίου της από τους Ρώσους.

Σε μήνυμά της από μέσα κοινωνικής δικτύωσης η Ακσενέρ αναφέρει:

«Η μεταφορά τεχνολογίας και η παραγωγή υψηλής τεχνολογίας έχουν στρατηγική σημασία για την ανάπτυξη της χώρας μας. Ωστόσο, ο παράνομος τερματισμός στο Άκκουγιου σημαίνει εκκαθάριση της τουρκικής εταιρείας και αποτροπή ανάπτυξης της χώρας μας στον τομέα της πυρηνικής ενέργειας. Αυτό είναι απαράδεκτο.

Η ασύμμετρη σχέση με τη Ρωσία δεν είναι πλέον βιώσιμη. Καλώ το Υπουργείο Ενέργειας, έχοντας επίγνωση της εθνικής του ευθύνης για το θέμα, να κάνει άμεσα χρήση των νόμιμων αρμοδιοτήτων του και, εάν χρειαστεί, να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για την κρατικοποίηση του σταθμού ηλεκτροπαραγωγής».

Ειδήσεις σήμερα:

Νεκροί και τραυματίες ύστερα από φωτιά σε βυτιοφόρο (εικόνες)

Κόρινθος: 11χρονος πυροβόλησε την 9χρονη αδελφή του

Τροχαίο δυστύχημα: Οικογενειακή τραγωδία στη ΛΕΑ (εικόνες)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ