Κοινωνία

03 Αυγούστου 2022 17:01 Τελευταία ενημέρωση : 03 Αυγούστου 2022 20:07

Φωτιές: τα πύρινα μέτωπα και η μάχη των πυροσβεστών

Διάβασέ μου το...

Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν σε διάφορα μέτωπα σε όλη τη χώρα.

Φωτιές: τα πύρινα μέτωπα και η μάχη των πυροσβεστών
-

Πολλές περιοχές έχουν πληγεί και την Τετάρτη από πύρινα μέτωπα που καίνε εκτάσεις ανα την επικράτεια. 

Σε εξέλιξη είναι πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Σοφό Ασπροπύργου. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά έχει εκδηλωθεί σε οικοπεδικούς χώρους και καίει χαμηλή βλάστηση. Για την κατάσβεση της επιχειρούν 20 πυροσβέστες με 8 οχήματα.

Με τις συντονισμένες προσπάθειες όλων των δυνάμεων, η πυρκαγιά δεν απείλησε τον οικισμό. Συνεχίζουν να επιχειρούν 94 πυροσβέστες με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 17 οχήματα. Στο έργο της κατάσβεσης επιχειρούν και 14 Φιλανδοί πυροσβέστες που βρίσκονται στη χώρα μας στο πλαίσιο του προγράμματος προεγκατάστασης Πυροσβεστών του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας. Για την αεροπυρόσβεση έχουν διατεθεί και επιχειρούν 4 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. και υδροφόρες της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Στις 15:18 εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε δασική έκταση πλησίον της Εθνικής οδού Κυπαρισσίας - Πύργου στο ύψος της γέφυρας του Αλφειού και επιχειρούν 34 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 9 οχήματα, ενώ από αέρος επιχειρούν 2 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο. Συνδρομή παρέχουν υδροφόρες της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 15:20 σε δασική έκταση στα Καλύβια Γυθείου οριοθετήθηκε σε μία ώρα από την έναρξή της και επιχειρούν 27 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 9 οχήματα ενώ από αέρος επιχειρούν 2 αεροσκάφη. Συνδρομή παρέχουν υδροφόρες της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε χαμηλή βλάστηση εντός οικοπεδικού χώρου στη περιοχή Σοφός Ασπροπύργου στις 15:42 οριοθετήθηκε άμεσα και συνεχίζουν να επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 13 οχήματα.

Ειδήσεις σήμερα:

Τροχαίο στο Βόλο: Φορτηγό έσερνε γυναίκα κάτω από τις ρόδες (εικόνες)

Μακελειό σε νηπιαγωγείο στην Κίνα (εικόνες)

Κορονοϊός: Το σύμπτωμα που μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια μνήμης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ