Κόσμος

20 Οκτωβρίου 2022 19:20 Τελευταία ενημέρωση : 20 Οκτωβρίου 2022 20:31

Μεταναστευτικό: Παρέμβαση Μενέντεζ για τους γυμνούς μετανάστες στον Έβρο

Διάβασέ μου το...

Νέο «χαστούκι» στην Τουρκία από τον Αμερικανό γερουσιαστή Ρόμπερτ Μενέντεζ.

Μεταναστευτικό: Παρέμβαση Μενέντεζ για τους γυμνούς μετανάστες στον Έβρο
-

Την υποστήριξη του σε μια έρευνα που θα εξετάζει τον ρόλο που έπαιξε ο τουρκικός στρατός στην κακομεταχείριση των 92 μεταναστών που βρέθηκαν γυμνοί στην περιοχή του Έβρου εκφράζει ο γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ. Παράλληλα, ο Αμερικανός γερουσιαστής συγχαίρει τις ελληνικές αρχές για την επιτυχημένη διάσωση αυτών των ανθρώπων.

Σε ανάρτηση του στο Twitter, ο πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας αναφέρει «συγχαίρω τις ελληνικές αρχές για τη διάσωση των 92 ανθρώπων που βρέθηκαν κοντά στα σύνορα της χώρας με την Τουρκία. Υποστηρίζω πλήρως μια έρευνα για την απάνθρωπη μεταχείριση αυτών των μεταναστών, συμπεριλαμβανομένου του φερόμενου ρόλου του τουρκικού στρατού στη σκληρή κακομεταχείρισή τους».

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ απέφυγε να σχολιάσει την δοκιμή κατασκευής τουρκικού βαλλιστικού πυραύλου μικρού βεληνεκούς πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα τηρώντας σιγή ιχθύος.

Σε ερώτηση του ANT1 και του Θανάση Τσίτσα για το πως σχολιάζει την δοκιμή που συνοδεύτηκε από δηλώσεις και δημοσιεύματα ότι η εμβέλεια του μπορεί να πλήξει την Ελλάδα και τους γείτονες της αλλά και την υπενθύμιση ότι η Τουρκία έχει  παραλάβει ένα προηγμένο σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας S-400 κατασκευασμένο από τη Ρωσία με την ελπίδα ότι η συνεργασία θα μπορούσε να τη βοηθήσει να αναπτύξει το δικό της πρόγραμμα βαλλιστικής-πυραυλικής άμυνας, ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεν  σχολίασε: «Είδαμε τις αναφορές και σας παραπέμπουμε στην κυβέρνηση της Τουρκίας για περισσότερες πληροφορίες». 


Ειδήσεις σήμερα:

Βιασμός 12χρονης - Γιός και πρώην σύζυγος 53χρονου: Όπως έστρωσε… ας κοιμηθεί

“The 2Night Show” - Γεννατάς: η αποκάλυψη για τον γιό του και η απρόσμενη... συμπαράσταση από τηλεθεατή! (βίντεο)

Ηράκλειο: Στη φυλακή... 7 χρόνια μετά το βιασμό της συζύγου του!