Οικονομία

23 Νοεμβρίου 2022 08:51 Τελευταία ενημέρωση : 23 Νοεμβρίου 2022 21:10

“Καλάθι του νοικοκυριού” - Γεωργιάδης: Μείωση τιμών σε όλες τις αλυσίδες σούπερ μάρκετ

Διάβασέ μου το...

Τι αναφέρει σε ανάρτησή του ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, με αφορμη την εβδομαδιαία αλλαγή προϊόντων στο "καλάθι" κάθε σούπερ μάρκετ.

“Καλάθι του νοικοκυριού” - Γεωργιάδης: Μείωση τιμών σε όλες τις αλυσίδες σούπερ μάρκετ
-

Σε νέες μειώσεις που ανήλθαν έως το -18,1% προχώρησαν οι περισσότερες αλυσίδες σούπερ μάρκετ στο συνολικό κόστος του «καλαθιού του νοικοκυριού» με βάση τους νέους τιμοκαταλόγους που γνωστοποίησαν στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων σήμερα, Τετάρτη 23 Νοεμβρίου και ισχύουν για την τέταρτη εβδομάδα εφαρμογής της πρωτοβουλίας της Κυβέρνησης (23-29/11/2022).

«Black Friday αυτή την εβδομάδα και από ότι φαίνεται ξεκίνησε με τις νέες τιμές στο «Καλάθι του Νοικοκυριού». Η πρώτη αποτίμηση των νέων τιμών δείχνει ότι από τα 816 προϊόντα, 60 έχουν αύξηση και 167 μείωση ενώ 589 παραμένουν τα ίδια. Το σημαντικότερο: όλες οι αλυσίδες έχουν μείωση», επεσήμανε ο Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης.

Αναλυτικά, από το σύνολο 816 προϊόντων στο «καλάθι του νοικοκυριού» που είναι απολύτως συγκρίσιμα:

  • στα 167, ποσοστό 20,5%, η τιμή μειώθηκε
  • στα 589, ποσοστό 72,1% η τιμή παρέμεινε σταθερή
  • και μόλις σε 60, ποσοστό 7,3%, η τιμή αυξήθηκε ελαφρά στις περισσότερες περιπτώσεις.

Ως εκ τούτου, το συνολικό κόστος του «καλαθιού του νοικοκυριού» είναι αισθητά μειωμένο στη συντριπτική πλειονότητα των σούπερ μάρκετ με τη μεγαλύτερη μείωση -18,1% στην αλυσίδα My market, σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Καλάθι του νοικοκυριού - 4η εβδομάδα

Κουτσούμπας: Ο Μητσοτάκης να αφήσει τις μπούρδες για το χαβιάρι και να πατάξει την ακρίβεια.

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας συναντήθηκε σήμερα το πρωί με αντιπροσωπείες των Διοικητικών Συμβουλίων των Σωματείων της ΛΑΡΚΟ.

Στην αρχή της συνάντησης, σε δήλωση του ανέφερε, μεταξύ άλλων:

«Ο κ. Μητσοτάκης αντί να ειρωνεύεται με τις μπούρδες για το χαβιάρι, όλους εκείνους που αμφισβητούν το “καλάθι του νοικοκυριού του” και συνολικά την αντιλαϊκή του πολιτική, καλά θα κάνει να πάρει μέτρα κατά της ακρίβειας, να αυξήσει τους μισθούς και τις συντάξεις, να σταματήσει τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, να ανοίξει τη ΛΑΡΚΟ, να την εκσυγχρονίσει, σε ενιαία λειτουργία, με όλους τους εργαζόμενους με πλήρη δικαιώματα. Να σταματήσει αυτό το έγκλημα για την οικονομία της χώρας, για τη λαϊκή περιουσία, για τους εργαζόμενους».


Ειδήσεις σήμερα:

Αρπαγή 15χρονης: η ανήλικη ζήτησε βοήθεια από “Το Χαμόγελο του παιδιού”

Κακοκαιρία “Denise”: Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ για την Τετάρτη

Προσφυγικά: Δεκάδες συλλήψεις στην ταράτσα - 7 τραυματίες αστυνομικοί (εικόνες)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ