Αθλητικά

26 Νοεμβρίου 2022 13:59 Τελευταία ενημέρωση : 26 Νοεμβρίου 2022 20:54

Μουντιάλ 2022: Η Αυστραλία νίκησε την Τυνησία και ελπίζει σε πρόκριση

Διάβασέ μου το...

Η Αυστραλία πλέον είναι το μεγάλο φαβορί για να πάρει το ένα από τα δύο... εισιτήρια του ομίλου για τα νοκ άουτ του Μουντιάλ.

Μουντιάλ 2022: Η Αυστραλία νίκησε την Τυνησία και ελπίζει σε πρόκριση
-

Βάσιμες ελπίδες πρόκρισης στους «16» του Μουντιάλ 2022, απέκτησε η Αυστραλία, καθώς για την 2η αγωνιστική του 4ου ομίλου, επικράτησε με 1-0 της Τυνησίας, χάρη στο γκολ που σημείωσε ο Ντιούκ στο 23ο λεπτό. Πλέον, τα «καγκουρό», έχουν τρεις βαθμούς, ενώ οι Τυνήσιοι με έναν βαθμό, πιθανότατα θα επιστρέψουν στην πατρίδα τους, μετά την φάση των ομίλων.

Η αναμέτρηση διεξήχθη στο εντυπωσιακό και χωρητικότητας 44.325 θεατών, «Al Janoub Stadium» της πόλης Αλ Ουάκρα, ενώ η 2η αγωνιστική του ομίλου, ολοκληρώνεται το απόγευμα (26/11, 18:00) με τον αγώνα Γαλλία-Δανία.

AP - Τυνησία - Αυστραλία

Μετά από ένα «αναγνωριστικό», με την Αυστραλία να διατηρεί την κατοχή της μπάλας, τα «καγκουρό» άνοιξαν το σκορ. Στο 23ο λεπτό, ο Γκούντγουϊν σέντραρε από τα αριστερά, η μπάλα κόντραρε στον Μπρον και πήρε ιδανική τροχιά για το κεφάλι του Ντιούκ, ο οποίος με εξαιρετική γυριστή κεφαλιά, έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του.

Στην συνέχεια, ο ρυθμός του αγώνα «έπεσε», με τους Τυνήσιους να χάνουν δύο πολύ καλές ευκαιρίες για να ισοφαρίσουν. Αρχικά, στο 41` ο Σουτάρ με προβολή έδιωξε την μπάλα από τα δυνατό πλασέ του Ντράγκερ (σ.σ. η μπάλα κατευθυνόταν στην εστία του Ράϊαν), ενώ λίγο αργότερα (48`) ο Μσακνί, δεν κατάφερε να σκοράρει από το ύψος της μικρής περιοχής.

AP - Τυνησία - Αυστραλία

Στην επανάληψη, οι Αφρικανοί προσπάθησαν να φθάσουν στην ισοφάριση, όμως οι Αυστραλοί, κατάφεραν να ελέγξουν τον ρυθμό του ματς και να μην απειληθούν ιδιαίτερα. Στο 71ο λεπτό, ο Λέκι απέτυχε να βρει την μπάλα, όντας σε πλεονεκτική θέση, ενώ τρία λεπτά αργότερα, ο Μσακνί «υποχρέωσε» σε εξαιρετική απόκρουση τον Ράϊαν. Στο 73ο λεπτό, έκανε το ντεμπούτο του στο Μουντιάλ του Κατάρ, ο δεξιός οπισθοφύλακας του Ατρομήτου, Ουαντί Κεχρίντα.

AP - Τυνησία - Αυστραλία

Στο τελευταίο δεκάλεπτο της αναμέτρησης, οι Τυνήσιοι πίεσαν «ασφυκτικά», χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα, αφού δεν σημειώθηκε κάποια αξιόλογη φάση, παρά τις... άκαρπες ατομικές ενέργειες των Σλιτί και Καζρί. Ετσι, ο αγώνας ολοκληρώθηκε με την νίκη των Αυστραλών, που τους... βάζει για τα καλά, στο «παιχνίδι» της πρόκρισης.

Διαιτητής: Ντάνιελ Ζίμπερτ (Γερμανία)

Κίτρινες : Λαϊντουνί, Αμπντί, Σασί

Συνθέσεις:

ΤΥΝΗΣΙΑ (Τζαλέλ Καντρί): Νταμέν, Μπρον (73` Κεχρίντα), Μεριά, Ταλμπί, Ντράγκερ (46` Σάσι), Σκίρι, Λαϊντουνί (67` Καζρί), Αμπντί, Σλιτί, Τζεμπαλί (73` Κενίσι), Μσακνί.

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ (Γκράχαμ Αρνολντ): Ράϊαν, Κάρατσιτς (75` Ντεγκενέκ), Ρόουλς, Σουτάρ, Μπέχιτς, ΜακΓκρι (64` Χρούστιτς), Μούϊ, Ιρβάϊν, Λέκι (85` Μπακούς), Ντιουκ (64` ΜακΛάρεν), Γκούντγουϊν (85` Μαμπίλ).

Ειδήσεις σήμερα: 

NBA: Ρεκόρ καρφωμάτων ο Αντετοκούνμπο, εντυπωσιακά τα “Ελάφια”

Μητσοτάκης: Με καρκίνο διαγνώστηκε η αδελφή μου - Η συγκινητική ανάρτηση

Τροχαίο: Νεκρός 25χρονος μετά από σύγκρουση με αγριογούρουνο