Πολιτική

14 Δεκεμβρίου 2022 16:24 Τελευταία ενημέρωση : 14 Δεκεμβρίου 2022 19:40

“Qatar Gate”: Η Εύα Καϊλή πήρε αναβολή - Δεν παρέστη στο δικαστήριο

Διάβασέ μου το...

Τι αναφέρουν πληροφορίες από τις Βρυξέλλες για την Εύα Καϊλή. Οι τρεις συγκατηγορούμενοί της παρέστησαν ενώπιον δικαστικών αρχών. Αναμένεται η απόφαση.

“Qatar Gate”: Η Εύα Καϊλή πήρε αναβολή - Δεν παρέστη στο δικαστήριο
-


Για τις 22 Δεκεμβρίου αναβάλλετα
ι, σύμφωνα με πληροφορίες, η ακρόαση της Εύας Καϊλη για την εμπλοκή στο Qatar Gate.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η Ελληνίδα ευρωβουλευτής και πρώην Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου δεν παρέστη στη σημερινή ακροαματική διαδικασία,. 

Όπως μεταδίδει το AFP η Εύα Καϊλή θα παραμείνει υπο κράτηση μέχρι την επόμενη εβδομάδα.

Νωρίτερα, ολοκληρώθηκε στο προδικαστικό συμβούλιο των Βρυξελλώνη ακρόαση των άλλων τριών προσώπων που έχουν τεθεί υπό κράτηση από την Κυριακή για το Qatar gate. 

Στις 15:30 ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του δικαστηρίου και πλέον εκείνο που απομένει είναι να ανακοινωθεί η απόφασή του. 

Οπως μεταδίδουν δημοσιογράφοι που βρίσκονται εκεί οι κατηγορούμενοι φυγαδεύτηκαν από την πίσω πλευρά του δικαστικού μεγάρου για να μην έρθουν σε επαφή με τον τύπο. 

Ο εισαγγελέας έχει περιθώριο 24 ώρες να ασκήσει έφεση στην απόφαση, ενώ οι κατηγορούμενοι έχουν αυτό το δικαίωμα εντός 15 ημερών

Σύμφωνα με πληροφορίες, αν η Εύα Καϊλή στις 22 Δεκεμβρίου οπότε και θα γίνει η ακρόασή της, αποφασιστεί να μείνει προφυλακισμένη τότε θα έχει περιθώριο ενός μήνα να ασκήσει έφεση. 

Η Ελληνίδα ευρωβουλευτής, η οποία παύθηκε από αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, κατηγορείται μαζί με τον σύζυγός της Φραντσέσκο Τζιόρτζι, τον πρώην Ιταλό ευρωβουλευτή, Πιέρ Αντόνιο Παντσέρι και ένα ακόμα πρόσωπο, για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ξέπλυμα χρήματος και διαφθορά.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι  η Εύα Καιλή και ο συζύγός της εκπροσωπούνται από διαφορετικούς δικηγόρους.


Εν τω μεταξύ, νέες φωτογραφίες έδωσε στη δημοσιότητα η εισαγγελία του Βελγίου από τα ευρήματα στο σπίτι της Εύας Καϊλή και του συντρόφου της.

Η Ομοσπονδιακή Αστυνομία του Βελγίου ανέβασε στο twitter φωτογραφίες με τα χρήματα, αλλά και τις βαλίτσες που βρέθηκαν αναφορικά με το σκάνδαλο "Qatar Gate".

Όπως αναφέρεται στην ανάρτηση κατάσχεσε σχεδόν 1,5 εκατομμύριο ευρώ κατά τη διάρκεια ερευνών στην περιοχή των Βρυξελλών σε σχέση με υπόθεση ύποπτης διαφθοράς στην οποία εμπλέκονται άτομα που δραστηριοποιούνται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Χθες ο δικηγόρος της Εύας Καϊλή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο είδησεων του ΑΝΤ1επεσήμανε πως μίλησε την Τρίτη δύο φορές με την κ. Καϊλή, λέγοντας πως εκείνος και μόλις σήμερα είναι ο άνθρωπος που της αποκάλυψε τον σάλο που έχει ξεσπάσει σχετικά με το όνομα της, αλλά και τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει. 


Μεταφέροντας, όπως είπε κατ΄ εντολήν της Εύας Καϊλή, τις απόψεις της κατηγορούμενης από τις βελγικές Αρχές για υπόθεση δωροληψίας και διαφθοράς, είπε πως «κατ΄ αρχήν είναι απολύτως ψευδές ότι εγώ είχα προσωπική ατζέντα που χρησιμοποιούσα ή πλάσαρα στο κράτος του Κατάρ. Από το 2019 υπήρχαν συζητήσεις από την Ευρωπαϊκή ένωση και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ό,τι θα πρέπει να ανοιχτεί και αν αναπτύξει σχέσεις με το Κατάρ, το Κουβέιτ και το Ομάν, επειδή ήταν αναπτυσσόμενη περιοχή». 

«Μου είπε ότι ο Γιοζέπ Μπορέλ και η Επίτροπος Γιόχανσον ήταν οι άνθρωποι που πρώτοι έλαβαν απόφαση για το Κατάρ. Η κ. Μέτσολα έκανε Επιτροπή για να αναπτυχθούν οι σχέσεις της Ευρωβουλής με το Κατάρ και έκανε την κ. Καϊλή αντιπρόσωπο της και όλες οι επαφές που έκανε στο Κατάρ και όσα είπε ήταν σύμφωνα με όσα απηχούν τις απόψεις της Επιτροπής και διαρκώς ήταν μαζί της κάποιος άνθρωπος της Ευρωβουλής», συμπλήρωσε ο κ. Δημητρακόπουλος.

«Η σαφής και πάγια εντολή προς όλους τους Αντιπροέδρους (του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου) είναι να εκπροσωπούν τη θέση του Κοινοβουλίου. Τίποτα άλλο», τονίζει εκπρόσωπος της Προέδρου Ρομπέρτα Μετσόλα.

Ερωτηθείς σχετικά με δηλώσεις του δικηγόρου της Εύας Καϊλή, του Μιχάλη Δημητρακόπουλου, που αφορούν την Ρομπέρτα Μετσόλα και τη δράση της Εύας Καϊλή ως ευρωβουλευτή και ως αντιπροέδρου, ο εκπρόσωπος σημείωσε ότι «οι Αντιπρόεδροι έχουν ως αρμοδιότητές τους, εκτός από άλλα καθήκοντα, και γεωγραφικές περιοχές όπου εκπροσωπούν το Κοινοβούλιο» προσθέτοντας ότι «η κατανομή των καθηκόντων των Αντιπροέδρων συμφωνήθηκε στην αρχή της θητείας. Στην περίπτωση αυτού του μέλους, ήταν η Μέση Ανατολή».


Ειδήσεις σήμερα:

Έμμα: Νέα δωρεά από τους γονείς της 21χρονης

ΑΕΛ - Σεξουαλική παρενόχληση: Καταγγελία από 25χρονη για ποδοσφαιριστή

Απόπειρα βιασμού: Χτύπησε 50χρονη και μετά της ζητούσε “ραντεβού”