Πολιτική

15 Δεκεμβρίου 2022 19:09 Τελευταία ενημέρωση : 15 Δεκεμβρίου 2022 22:18

Σπυράκη - άρση ασυλίας: Η υπόθεση μου δεν έχει καμιά σχέση με το “Qatar Gate”

Διάβασέ μου το...

Τι δήλωσε η ευρωβουλευτής μετά το αίτημα άρσης της ασυλίας της, που υπέβαλλε ο Ευρωπαίος Γενικός Εισαγγελέας.

Σπυράκη - άρση ασυλίας: Η υπόθεση μου δεν έχει καμιά σχέση με το “Qatar Gate”
-

Η ευρωβουλευτής Μαρία Σπυράκη, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, υπογράμμισε ότι αποδέχεται άμεσα το αίτημα για άρση της ασυλίας της και μάλιστα το ζητάει και η ίδια χωρίς καν να περιμένει την απόφαση της Ολομέλειας που θα συνεδριάσει για να αποφανθεί σχετικά.

Όπως εξήγησε η κυρία Σπυράκη, το όλο θέμα αφορά πρώην συνεργάτη της, ο οποίος πήρε «επίδομα αλλοδαπής», ενώ δεν το δικαιούταν καθώς απουσίαζε από κάποιες συνεδριάσεις του Ευρωκοινοβουλίου.

Η κυρία Σπυράκη διευκρίνισε ότι τα χρήματα αυτά δεν τα πήρε η ίδια, αλλά ο συνεργάτης της και η μόνη ευθύνη που έχει είναι ότι έπρεπε να το είχε αντιληφθεί καθώς ήταν υποχρεωμένη να τον επιτηρεί.

Η κυρία Σπυράκη πρόσθεσε ότι δεν περίμενε αυτήν την εξέλιξη καθώς πρόκειται για μια απλή διοικητική παρατυπία, για την οποία ουσιαστικά υπόλογος είναι ο πρώην συνεργάτης της και σε κάθε περίπτωση τόνισε κατηγορηματικά ότι η περίπτωση της δεν έχει καμιά σχέση με αυτήν που εμπλέκεται η κυρία Καϊλη και το Qatar Gate.

Η κοινοβουλευτική ομάδα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος θα υποστηρίξει την άρση της ασυλίας της Μαρίας Σπυράκη για να μπορέσει η διαδικασία της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας να προχωρήσει, αναφέρει σε ανακοίνωσή της (η Κ.Ο. του ΕΛΚ).

«Καλούμε την ευρωβουλευτή Σπυράκη να συνεργαστεί πλήρως με το αίτημα της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας», σημειώνει η ανακοίνωση της Κ.Ο. του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης θα αποπέμψει την Σπυράκη ή θα κάνει πως δεν την γνωρίζει όπως την Καϊλή

Σε ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρει ότι «για άλλη μια φορά οι βελγικές αρχές δείχνουν τι σημαίνει διερεύνηση υποθέσεων διαφθοράς και απάτης, σε αντίθεση με το αίσθημα αδικίας και τη διαρκή συγκάλυψη στην Ελλάδα του κ. Μητσοτάκη.

Υποθέτουμε ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν θα κάνει πως δεν γνωρίζει και την κα Σπυράκη, όπως την κα Καϊλή, και θα την αποπέμψει από τη ΝΔ. Οι άνθρωποι αποδεικνύονται συνεπείς μόνο στη διαφθορά και το διασυρμό της χώρας εντός και εκτός συνόρων».

ΝΔ: Ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να δημιουργήσει εντυπώσεις

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση, ως απάντηση στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:  

Ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να εμπλέξει ανόμοια πράγματα για να δημιουργήσει εντυπώσεις. Η υπόθεση της κυρίας Σπυράκη δεν έχει καμία σχέση με το Qatargate. Η ίδια η κυρία Σπυράκη έχει δηλώσει ότι αποδέχεται το αίτημα άρσης της ασυλίας της, προκειμένου να διαφανεί ότι πρόκειται για διοικητική διαφορά σχετικά με επίδομα πρώην συνεργάτη της και ότι η ίδια δεν έχει οικονομική διαφορά με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Καταλαβαίνουμε την αντιπολιτευτική απελπισία του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ας περιμένουμε τον έλεγχο των αρμόδιων αρχών.


Ειδήσεις σήμερα:

“Qatar Gate” - Καϊλή: Ομολόγησε ο Τζόρτζι, “τα έκανα όλα για τα χρήματα, ελευθερώστε την Εύα”

12χρονη - Λύτρας: Ο “Μιχάλης” είχε “βρεθεί” με το κορίτσι (βίντεο)

Παϊτέρης για 16χρονο: ο αστυνομικός τον σκότωσε πισώπλατα και τον… επιβραβεύουν κιόλας