Κοινωνία

13 Ιανουαρίου 2023 17:00

Δίκη Χρυσής Αυγής - Φύσσας: “Δέχομαι απειλές”, λέει αυτόπτης μάρτυρας (εικόνες)

Διάβασέ μου το...

Η κατάθεση της αυτόπτη μάρτυρα στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Δίκη Χρυσής Αυγής - Φύσσας: “Δέχομαι απειλές”, λέει αυτόπτης μάρτυρας (εικόνες)
-

Η πρώτη δικάσιμος του 2023 στη δίκη της Χρυσής Αυγής, που εκδικάζεται σε δεύτερο βαθμό, ξεκίνησε με την κατάθεση της μάρτυρας κατηγορίας Δήμητρας Ζώρζου, η οποία ήταν μπροστά το μοιραίο βράδυ της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα από τον Γιώργο Ρουπακιά.

Η συνεδρίαση άρχισε στις 9 το πρωί.

Σύμφωνα με την μάρτυρα, δεν γνώριζε τον Παύλο Φύσσα και βρισκόταν τυχαίο εκείνο το βράδυ, μαζί με μία φίλη της, στον δρόμο όπου το δολοφονικό τάγμα εφόδου της νεοναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης επιτέθηκε στον αντιφασίστα ράπερ και την παρέα του.

ΔΙΚΗ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Η Δήμητρα Ζώρζου κατέθεσε ότι καθόταν σε παρακείμενο παγκάκι όταν είδε μία ομάδα να επιτίθεται κατά της παρέας του Παύλου Φύσσα και να τους βαράει με ρόπαλα, ενώ εκείνη τη στιγμή δεν γνώριζε ότι επρόκειτο για τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής.

ΔΙΚΗ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Συμπλήρωσε επίσης ότι είδε ένα αυτοκίνητό να κινείται αντίθετα επί της οδού Παναγή Τσαλδάρη (πλέον Παύλου Φύσσα), και λίγο αργότερα εντόπισε τον Ρουπακιά να κατεβαίνει από το αυτοκίνητο και να κινείται προς τον Παύλο Φύσσα, αγκαλιάζοντάς τον, με το θύμα να φωνάζει «με μαχαίρωσε», όπως είπε η ίδια.

Η νεαρή κοπέλα κατήγγειλε στην έδρα του δικαστηρίου ότι από τότε που βρήκε το θάρρος να καταθέσει στο τοπικό αστυνομικό τμήμα για τη δολοφονία του Παύλου έχει δεχθεί πολλαπλούς εκφοβισμούς και δεκάδες απειλές κατά της ζωής της.

Πηγή: efsyn.gr

Ειδήσεις σήμερα:

“Έξαλλοι” οι Τούρκοι: Κρέμασαν ομοίωμα του Ερντογάν στο δημαρχείο της Στοκχόλμης (βίντεο)

Καιρός - Θερμοκρασία: Πού έφτασε στους -6 βαθμούς ο υδράργυρος

Μέσι – Ρονάλντο: “Φιλική” μονομαχία στη Σαουδική Αραβία