Κοινωνία

16 Ιανουαρίου 2023 13:06 Τελευταία ενημέρωση : 16 Ιανουαρίου 2023 13:32

Κηδεία τέως βασιλιά Κωνσταντίνου: Σε εξέλιξη η εξόδιος ακολουθία

Διάβασέ μου το...

Τελευταία έφτασε στη Μητρόπολη η Άννα Μαρία, συνοδευόμενη από τη Μαρί Σαντάλ.

Κηδεία τέως βασιλιά Κωνσταντίνου: Σε εξέλιξη η εξόδιος ακολουθία
-


Σε εξέλιξη βρίσκεται στη Μητρόπολη Αθηνών η εξόδιος ακολουθία για τον τέως βασιλιά Κωνταντίνο, παρουσία γαλαζοαίματων από όλο τον κόσμο. 

Η εξόδιος ακολουθία γίνεται προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου, ενώ συμμετέχουν και οι συνοδικοί αρχιερείς-μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου. Στην πρώτη σειρά των καθισμάτων, κάθεται η Άννα – Μαρία, ο Παύλος και τα μέλη της οικογένειας. Σε διαφορετική πλευρά κάθονται τα βασιλικά ζεύγη.

Στην εκκλησία έσπευσαν από νωρίς οι υψηλοί προσκεκλημένοι, μέλη βασιλικών οικογενειών, που απηύθυναν συλλυπητήρια στους τρεις γιους του τέως βασιλιά, πριν κατευθυνθούν στη θέση τους. 

Στη Μητρόπολη βρίσκονται οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης, δηλαδή ο αντιπρόεδρος Παναγιώτης Πικραμμένος και η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, που συλλυπήθηκαν τους γιους του τέως βασιλιά.

Στη Μητρόπολη βρίσκονται επίσης η Μαριάννα Βαρδινογιάννη, ο Μάκης Βορίδης με τη σύζυγό του, ο βουλευτής της ΝΔ Θανάσης Δαβάκης, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος, ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος, η Ευγενία Μανωλίδου.

Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος - εξόδιος ακολουθία - Άννα Μαρία - Μαρί Σαντάλ

Τελευταία και συνοδευόμενη από τη Μαρί Σαντάλ, έφτασε στη Μητρόπολη η Άννα - Μαρία, που χαιρέτισαν, με τον Παύλο, τους συγκεντρωμένους.

Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος - κηδεία - Παύλος - επικήδειος

Τον επικήδειο εκφώνησε ιδιαίτερα συγκινημένος ο Πάυλος Γλυξμπουργκ αναφέροντας στο τέλος με δάκρυα στα μάτια "Καλό σου ταξίδι".

Ειδήσεις σήμερα:

Νεπάλ - πτώση αεροσκάφους: βίντεο ντοκουμέντο από τη συντριβή

Γερμανία: Αυτοκίνητο έπεσε πάνω στην πύλη του Βρανδεμβούργου

Κηδεία τέως βασιλιά Κωνσταντίνου: Πλήθος κόσμου και δρακόντεια μέτρα ασφαλείας (εικόνες)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ