Πολιτική

08 Φεβρουαρίου 2023 14:01 Τελευταία ενημέρωση : 08 Φεβρουαρίου 2023 20:06

Τσίπρας: Ο καημός του Μητσοτάκη είναι να πάρει τις ψήφους των ακροδεξιών

Διάβασέ μου το...

Τι υποστήριξε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή, αναφορικά με την τροπολογία που φιλοδοξεί να μπλοκάρει την κάθοδο του κόμματος Κασιδιάρη στις εκλογές.

Τσίπρας: Ο καημός του Μητσοτάκη είναι να πάρει τις ψήφους των ακροδεξιών
-

Την εκτίμησή του ότι ο τρόπος, ο χρόνος και η επιχειρηματολογία που συνοδεύει την τροπολογία που καταθέτει η κυβέρνηση για το κόμμα Κασιδιάρη, φανερώνει ότι δεν υπάρχει και τόσο μεγάλη επιθυμία να ορθώσουμε όλοι μαζί φράγμα απέναντι στην παρουσία και τη δράση των απογόνων του ναζισμού και του φασισμού, κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στη Βουλή.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ είπε ότι χθες, μια μέρα πριν η κυβέρνηση φέρει τη «ρύθμιση για τον αποκλεισμό των νεοναζί», ο κ. Μητσοτάκης «εμφανίστηκε στη Βουλή και με ένα διχαστικό παραλήρημα βγαλμένο από τη μετεμφυλιακή περίοδο μας ζήτησε πιστοποιητικά εθνικοφροσύνης και έθεσε εκ νέου εκτός νόμου την εθνική μας αντίσταση», ενώ «καταφέρθηκε εναντίον του ΕΑΜ που ήταν ο κορμός της εθνικής αντίστασης του λαού μας απέναντι στους Γερμανούς κατακτητές, δηλαδή απέναντι στους ναζί και στο φασισμό».

Ο κ. Τσίπρας σχολίασε ότι «δεν είναι ανιστόρητος ο κ. Μητσοτάκης» και πως όλα τα γνωρίζει, «απλά ο καημός του δεν είναι να αποκλείσει τους ναζί, τα φασιστικά μορφώματα, να βάλει φρένο στον ακροδεξιό και εθνικιστικό λαϊκισμό», αλλά «να πάρει τις ψήφους των ακροδεξιών και των εθνικιστών».

Είπε ότι ψαρεύει τόσο άτσαλα «στα θολά νερά της ψευτοεθνικοφροσύνης, του κίβδηλου πατριωτισμού, που τον έχουμε πάρει όλοι χαμπάρι». Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δύο χρόνια τώρα «άφησε τους εγκληματίες νεοναζί ανενόχλητους να κάνουν πολιτικό αγώνα από τη φυλακή» και ότι αυτά τα έβλεπε η ΝΔ, «απλά δε σας ενοχλούσε». Υποστήριξε πως στη ΝΔ πιστεύουν ότι με τον αποκλεισμό από τις εκλογές του κόμματος Κασιδιάρη «και την ταυτόχρονη στροφή σας στην ακροδεξιά ρητορική, θα καταφέρετε να κερδίσετε τους ψηφοφόρους που φαίνεται στις δημοσκοπήσεις να πηγαίνουν προς τα εκεί».

Ο κ. Τσίπρας ξεκίνησε την τοποθέτηση του εκφράζοντας τα ειλικρινή και βαθύτατα συλλυπητήρια της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την απώλεια του Μανούσου Βολουδάκη, στους δικούς του ανθρώπους και στο κόμμα του, τη ΝΔ.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου αναφέρει σε ανακοίνωσή του: «Ο κ. Τσίπρας είναι κατά συρροήν απών από τις μεγάλες προκλήσεις. Την ώρα αυτή -που η θεσμική και ιστορική ευθύνη επιβάλλει αρραγές μέτωπο για τη ριζική αντιμετώπιση των εγκληματικών οργανώσεων που εμφανίζονται σαν κόμματα- συνεχίζει να κρύβεται πίσω από προσχήματα, ανιστόρητους ισχυρισμούς και δικολαβικά τερτίπια, ώστε να δικαιολογήσει ότι αποτελεί και πάλι εξαίρεση. Αλλά αυτοί που δεν έβρισκαν τάχα αίθουσα για να δικάσουν την Χρυσή Αυγή, που έλεγαν υπαινικτικά ότι «Στη Βουλή δεν υπάρχουν ευπρόσδεκτες και μη ευπρόσδεκτες ψήφοι» προκειμένου να αλλάξουν τον εκλογικό νόμο, που εφαρμόζουν κατά λέξη το εγχειρίδιο του τραμπισμού για να προκαλέσουν κοινοβουλευτική και γενικότερη πολιτική αρρυθμία, ούτε μπορούν να παριστάνουν τους τιμητές στη Νέα Δημοκρατία, η οποία θαρραλέα ξεσκέπασε και οδήγησε στο εδώλιο την Χρυσή Αυγή και μάχεται έμπρακτα, από συστάσεώς της, κάθε έκφανση της ακροδεξιάς ούτε να νομίζουν ότι θα δραπετεύσουν χωρίς να πάρουν καθαρή θέση λειτουργώντας πάλι πονηρά. Η υπευθυνότητα του καθενός μετριέται στις πράξεις, για αυτό και η Ιστορία στους απόντες επιφυλάσσει περιφρόνηση και κατάκριση».

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πόπη Τσαπανίδου, απαντώντας στον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, αναφέρει: «Η κυβέρνηση Μητσοτάκη απέδειξε σήμερα ότι κάθε άλλο παρά τη συναίνεση επιδίωκε.  Ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ–ΠΣ δέχτηκε να κάνει ένα βήμα πίσω από την αρχική του πρόταση και να προτείνει τελικά ως συμβιβαστική λύση την πρόταση των συνταγματολόγων Αλιβιζάτου – Κοντιάδη, η κυβέρνηση επέμεινε στη δική της προβληματική διάταξη. Με ευθύνη της κυβέρνησης, λοιπόν, χάθηκε η ευκαιρία να υπάρξει ευρύτατη πλειοψηφία σε ένα ζήτημα που μας ενώνει όλους. Από εκεί και πέρα, στη δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου περισσεύει η υποκρισία.  Η κυβέρνηση Σαμαρά κρατούσε στο συρτάρι τις δικογραφίες για τη ΧΑ μέχρι την τραγική δολοφονία του Παύλου Φύσσα και ο γραμματέας της κυβέρνησης Σαμαρά, Τάκης Μπαλτάκος, συνομιλούσε με τον Κασιδιάρη.  Η ΝΔ ήταν το μόνο κόμμα που δεν έστειλε βουλευτή της να καταθέσει στη δίκη της ΧΑ. Η ΝΔ φιλοξενεί την “σοβαρή ΧΑ”, ήταν μαζί με τη ΧΑ στα συλλαλητήρια για τη Συμφωνία των Πρεσπών και δεν καταδίκασε ποτέ τη φασιστική βία που δέχτηκαν τότε οι βουλευτές και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη άφησε τον Κασιδιάρη ανεξέλεγκτο επί δύο χρόνια να οργανώνει τους οπαδούς του από τη φυλακή ακόμη και με διαδικτυακές εκπομπές, ενώ μόλις πριν λίγες ημέρες η ΧΑ πήρε άδεια να κάνει συγκέντρωση στην Αθήνα ως “πολιτικό κόμμα”. Πάει πολύ, λοιπόν, να κουνάει η ΝΔ το δάχτυλο στην Αριστερά και τη Δημοκρατική Παράταξη, ειδικά μετά και τη χθεσινή ύβρι του κ. Μητσοτάκη να χαρακτηρίσει το ΕΑΜ “από τις χειρότερες στιγμές της ιστορίας”».

Ειδήσεις σήμερα:

Φθιώτιδα – Γλύφα: 40 πόντοι χιόνι δίπλα στο κύμα! (εικόνες)

Σεισμός στην Τουρκία - EMAK: Οι Έλληνες διασώστες έχουν σώζει 4 ζωές

“The 2Night Show” - Καλλιακμάνης: Από το ταξί με την Ειρήνη Παππά… στο καζίνο και στην Αστυνομία (βίντεο)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ