Κόσμος

11 Φεβρουαρίου 2023 16:50

Σεισμός στην Τουρκία: Η διάσωση της ηλικιωμένης που έμεινε για 130 ώρες στα συντρίμμια (εικόνες)

Διάβασέ μου το...

Η ηλικιωμένη γυναίκα βρισκόταν εγκλωβισμένη στα ερείπια κτιρίου στην Αντιόχεια.

Σεισμός στην Τουρκία: Η διάσωση της ηλικιωμένης που έμεινε για 130 ώρες στα συντρίμμια (εικόνες)
-


Διασώστες στην Τουρκία ανασύρουν ζωντανή μία ηλικιωμένη γυναίκα από τα ερείπια κατεστραμμένου κτιρίου όπου παρέμεινε επί 130 ώρες μετά τον φονικό σεισμό της Δευτέρας, όπως μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο Anadolu.

Πρόκειται για την Umit Gulcicek, η οποία, όπως αναφέρει το τουρκικό πρακτορείο, σώθηκε από θαύμα από τα ερείπια κτιρίου στην Αντιόχεια.

Διασώστες στην Τουρκία ανέσυραν νωρίτερα άλλη μία  ζωντανή από τα ερείπια κατεστραμμένων κτιρίων όπου παρέμεινε επί 122 ώρες μετά τον φονικό σεισμό της Δευτέρας, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές.

Περισσότεροι από 24.150 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στη νότια Τουρκία και τη βορειοδυτική Συρία, σύμφωνα με τους πιο πρόσφατους απολογισμούς.

Σεισμός - Τουρκία - Εγκλωβισμένοι

Τις προηγούμενες 24 ώρες 67 άνθρωποι ανασύρθηκαν από τα ερείπια, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Φουάτ Οκτάι. Περίπου 80.000 άνθρωποι νοσηλεύονται, ενώ 1,05 εκατ. έχουν μείνει άστεγοι λόγω του σεισμού, πρόσθεσε.

«Βασικός μας στόχος είναι να διασφαλίσουμε την επιστροφή στην κανονικότητα προσφέροντας μόνιμη κατοικία σε αυτούς μέσα σε ένα χρόνο και να φροντίσουμε ότι θα γιατρέψουν τον πόνο τους το συντομότερο δυνατό», πρόσθεσε ο Οκτάι.

Ειδήσεις σήμερα:

Κορυδαλλός: Το γηροκομείο - “κολαστήριο” σε καραντίνα μετά τις αποκαλύψεις

Βία ανηλίκων: 15χρονοι ξυλοκόπησαν συνομήλικό τους

Θεσσαλονίκη: Ασελγούσε σε βάρος γυναίκας με νοητική υστέρηση

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ