Καιρός

02 Ιουλίου 2023 06:09

Καιρός: Άνοδος της θερμοκρασίας και τοπικές βροχές την Κυριακή

Διάβασέ μου το...

Σε ποιες περιοχές αναμένονται τα φαινόμενα και πόσο θα ανέβει η θερμοκρασία. Αναλυτική πρόγνωση για όλη την επικράτεια.

-

Για την Κυριακή αρχικά στα βορειοδυτικά και γρήγορα στη Μακεδονία νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες με σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα και από τα δυτικά. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά το μεσημέρι - απόγευμα, οπότε θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς στα ορεινά της Θεσσαλίας μεμονωμένες καταιγίδες. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες στα δυτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5, στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Βαθμιαία από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει στα κεντρικά και νότια μικρή περαιτέρω άνοδο και θα κυμανθεί σε υψηλότερα για την εποχή επίπεδα και θα φτάσει τους 36 και κατά τόπους τους 37 βαθμούς Κελσίου. Στη βόρεια χώρα θα φτάσει τους 30 με 32 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς 3 με 4, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες νότιοι έως 5 μποφόρ και από το βράδυ βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις που από τις μεσημβρινές ώρες θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση αναμένεται το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 4 και από το βράδυ βόρειοι βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται λίγες νεφώσεις που από τις προμεσημβρινές ώρες στη Μακεδονία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση αναμένεται το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Στην περιοχή της Κέρκυρας και την Ήπειρο θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα το απόγευμα στην περιοχή της Κέρκυρας και το βράδυ στην Ήπειρο θα σταματήσουν και ο καιρός θα βελτιωθεί. Στις υπόλοιπες περιοχές του Ιονίου, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 και βαθμιαία δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία λίγες νεφώσεις που από τις μεσημβρινές ώρες θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες. Τα φαινόμενα το βράδυ θα σταματήσουν. Στην ανατολική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο προβλέπεται αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νοτίων διευθύνσεων 3 με 5 και βαθμιαία δυτικοί βορειοδυτικοί, τοπικά στα νότια έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 36 και τοπικά έως 37 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπεται καιρός γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 και στα δυτικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν στα Δωδεκάνησα βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ και βαθμιαία δυτικοί νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση. Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Στην Εύβοια ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια μεταβλητοί 3 με 4 και στα νότια νότιοι έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Για τη Δευτέρα στη Θράκη λίγες νεφώσεις οι οποίες από τις προμεσημβρινές ώρες θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Βελτίωση του καιρού το βράδυ. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά το μεσημέρι και το απόγευμα, οπότε κυρίως στα ορεινά θα σημειωθούν όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα ανατολικά και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 33 με 35 βαθμούς και στα νησιά τους 30 με 32 βαθμούς Κελσίου.

Ειδήσεις σήμερα:

Γαλλία: Νέα νύχτα ταραχών, αλλά με σημάδια εκτόνωσης (εικόνες)

Σημεία για rapid test δωρεάν την Κυριακή

Missing Alert για την εξαφάνιση 48χρονου Γερμανού

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ