Κοινωνία

10 Δεκεμβρίου 2023 18:49

Μαγνησία - πλημμυροπαθείς: Διαρρήκτες “ρημάζουν” τα έρημα σπίτια (εικόνες)

Διάβασέ μου το...

Αγανακτισμένοι οι πλημμυροπαθείς όχι μόνο με την αστεγία τους, αλλά και με τους "φαντομάδες" που λεηλατούν τα λιγοστά υπάρχοντά τους.

Μαγνησία - πλημμυροπαθείς: Διαρρήκτες “ρημάζουν” τα έρημα σπίτια (εικόνες)
-

Πέρασαν τρεις μήνες από την ημέρα της απόλυτης καταστροφής, από τότε που οι κακοκαιρίες Daniel και Elias πέρασαν από τη Μαγνησία και την ισοπέδωσαν, αφήνοντας πίσω αρκετούς ανθρώπους χωρίς στέγη και εκατομμύρια ευρώ ζημιών σε υποδομές, περιουσίες και κατοικίες, οι πλημμυροπαθείς όμως, εκτός από τη γραφειοκρατία και τον αγώνα να στήσουν τη ζωή τους ξανά από την αρχή, έχουν έναν ακόμα πονοκέφαλο: τους επιτήδειους πλιατσικολόγους οι οποίοι “μπουκάρουν” στα έρημα σπίτια τους προκειμένου να τα λεηλατήσουν και να πάρουν από αυτά, ό,τι χρήσιμο βρίσκουν.

ΜΑΓΝΗΣΙΑ - ΔΙΑΡΡΗΞΕΙΣ

Ένα από τα θύματα των επιδρομών αυτών, η κ. Αναστασία, μιλώντας στην τοπική ενημερωτική ιστοσελίδα της Μαγνησίας thenewspaper.gr , δήλωσε εξοργισμένη και απογοητευμένη. Η ζημιά στο σπίτι της είναι ανυπολόγιστη. Τόσο η ίδια, όσο και η ηλικιωμένη μητέρα της, έχουν αναγκαστεί να το εγκαταλείψουν και να φιλοξενούνται προσωρινά σε δομή του Δήμου Βόλου.

ΜΑΓΝΗΣΙΑ - ΔΙΑΡΡΗΞΕΙΣ

Όμως, η κατοικία τους με τα πράγματα που έμειναν μέσα σε αυτή έχει διαρρηχθεί τουλάχιστον τέσσερις φορές. Σπάνε την πόρτα, μπαίνουν μέσα και παίρνουν ό,τι μπορεί να τους φανεί χρήσιμο. Από κοσμήματα μικρής αξίας μέχρι σερβίτσια, ρούχα και απορρυπαντικά.

ΜΑΓΝΗΣΙΑ - ΔΙΑΡΡΗΞΕΙΣ

«Δεν ξέρω τι να κάνω. Κάθε φορά που επιστρέφω στο σπίτι λείπουν πράγματα. Αναγκάστηκα να βάλω μία αλυσίδα με ένα λουκέτο για να αποτρέψω τους δράστες να μπαίνουν. Εμείς μέναμε εδώ τόσα χρόνια. Και τώρα χάσαμε το σπίτι μας κι έχουμε κι αυτούς να παίζουν με τον πόνο μας και να παίρνουν τα λιγοστά μας υπάρχοντα. Πόσο να αντέξουμε;» λέει χαρακτηριστικά.

ΜΑΓΝΗΣΙΑ - ΔΙΑΡΡΗΞΕΙΣ

Πηγή: Thenewspaper.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Κάτω Πατήσια: Φωτιά σε σπίτι - Μητέρα και παιδί απεγκλωβίστηκαν από το μπαλκόνι

Χριστούγεννα - Πρωτοχρονιά: Πού θα κάνουν γιορτές οι Έλληνες

Οπαδική βία - Οργή Μητσοτάκη: Θα νικήσουμε αυτήν τη μάχη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ