Πολιτική

13 Δεκεμβρίου 2023 08:53 Τελευταία ενημέρωση : 13 Δεκεμβρίου 2023 17:50

Οπαδική βία – Φλωρίδης: Ούτε η Κυβέρνηση ούτε οι ΠΑΕ έχουν κάνει σωστά τη δουλειά τους

Διάβασέ μου το...

«Κάποιοι δημόσιοι λειτουργοί θα πρέπει να ξαναθυμηθούν τη δουλειά τους», υπογράμμισε ο Υπουργός στην εκπομπή "Καλημέρα Ελλάδα".

Οπαδική βία – Φλωρίδης: Ούτε η Κυβέρνηση ούτε οι ΠΑΕ έχουν κάνει σωστά τη δουλειά τους
-

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης, μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα», υπογράμμισε ότι θα πρέπει να ξαναδούμε το όλο θέμα της οπαδικής βίας και να επανατοποθετηθούμε απέναντι σε αυτό.

«Ποτέ δεν είναι αργά να κάνουμε πράγματα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η Βρετανία, η οποία όμως χρειάστηκε 30 χρόνια για να πατάξει το φαινόμενο της οπαδικής βίας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Φλωρίδης, υποστήριξε ότι το φαινόμενο δεν είναι αμιγώς αθλητικό. Τις περισσότερες φορές μιλάμε για πολυσχιδή εγκληματική δραστηριότητα», τόνισε ο Υπουργός Δικαιοσύνης.

«Προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα και με αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα», είπε ο κ. Φλωρίδης και πρόσθεσε, «Η Δικαιοσύνη θα πρέπει να κάνει τη δουλειά της. Η αθλητική νομοθεσία είναι πολύ αυστηρή. Κάποιοι λειτουργοί θα πρέπει να ξαναθυμηθούν τη δουλειά τους. Θα πρέπει να υπάρξουν αυστηρότερες ποινικές διώξεις. Υπάρχουν παράγοντες ομάδων που δυναμιτίζουν το κλίμα με τις εμπρηστικές του δηλώσεις».

«Η μήτρα του προβλήματος είναι το ποδόσφαιρο. Θα πρέπει να φτιάξουμε ένα υγιές και καθαρό πρωτάθλημα. Οι ιδιοκτήτες των ομάδων θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους», είπε ο κ. Φλωρίδης και συμπλήρωσε ότι «τα μέτρα που ελήφθησαν θα επανεξεταστούν μετά από 2 μήνες».

«Οι παρεμβάσεις δεν έχουν αποδώσει. Ούτε η Κυβέρνηση ούτε οι ΠΑΕ έχουν κάνει σωστά τη δουλειά τους», υπογράμμισε ο κ. Φλωρίδης και επεσήμανε ότι «ο Πρωθυπουργός και η κυβέρνηση, είναι αποφασισμένοι να πατάξουν την οπαδική βία».


Πηγές ΣΥΡΙΖΑ για Φλωρίδη και οπαδική βία: Μνημείο κυβερνητικής ανευθυνότητας, το απόλυτο επιτελικό μπάχαλο

Αιχμηρό σχόλιο για όσα είπε στον ΑΝΤ1, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης, αναφορικά με την οπαδική βία αλλά και για την εξέλιξη των ερευνών σε σχέση με τα επεισόδια στου Ρέντη από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ειδικότερα, πηγές του κόμματος της Κουμουνδούρου κάνουν λόγο για "κυβερνητική ανυπαρξία", θέτουν το ερώτημα "ποιος κυβερνά τον τόπο", ενώ κάνουν λόγο για "απόλυτο επιτελικό μπάχαλο".

Πιο αναλυτικά, σημειώνουν:

«Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Γ. Φλωρίδης, σε τηλεοπτική του συνέντευξη ομολόγησε ευθέως όχι μόνο την πλήρη αποτυχία της κυβέρνησης στο ζήτημα της οπαδικής βίας, αλλά και την απουσία οποιασδήποτε πολιτικής βούλησης για την αντιμετώπιση του ζητήματος. Η δημόσια παραδοχή του ότι η κυβέρνηση νομοθετούσε αλλά δεν εφάρμοζε το νόμο γιατί δεν συνεργάζονταν οι ιδιοκτήτες , αποτελεί μνημείο κυβερνητικής ανευθυνότητας, σαφή ένδειξη κυβερνητικής ομηρείας, έλλειψης σθένους και εν τέλει κυβερνητικής ανυπαρξίας.

Το ερώτημα ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο επανέρχεται στο προσκήνιο με τον πλέον δραματικό τρόπο. Πάντως, απ’ ότι φαίνεται όχι η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη…

Την ίδια στιγμή ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γ. Οικονόμου, τη μία μέρα ανακοινώνει ότι έχει κατονομαστεί το πρόσωπο που διέταξε τη επίθεση στους αστυνομικούς και την άλλη μέρα (αφού τον αδειάζει το ίδιο το υπουργείο του) το ανασκευάζει, δηλώνοντας ότι ο 18χρονος συλληφθείς δεν τον κατονόμασε, αλλά έχει περιγράψει την παρουσία του…

Πρόκειται για το απόλυτο επιτελικό μπάχαλο. Μια κυβέρνηση που ήρθε στη εξουσία ομνύοντας στο δόγμα τάξη και ασφάλεια, έχει προκαλέσει τη απόλυτη ανασφάλεια σε όλη τη ελληνική κοινωνία. Οι πολίτες βιώνουν διαρκώς φαινόμενα βίας και εγκληματικότητας και η κυβέρνηση παρατηρεί τις εξελίξεις απαθής και άβουλη. Συσκέψεις επί συσκέψεων, επικοινωνιακές ανακοινώσεις μέτρων που δεν εφαρμόζονται ποτέ, αδυναμία συνεννόησης και συντονισμού του κρατικού μηχανισμού, ομολογία απουσίας οποιασδήποτε βούλησης για σύγκρουση με κατεστημένα συμφέροντα.

Η ανασφάλεια όμως, δεν αφορά μόνο τα φαινόμενα βίας - οπαδικής ή μη - αλλά στο σύνολο της κοινωνικής και οικονομικής δραστηριότητας. Ο προϋπολογισμός που συζητείται αυτές τις μέρες στη Βουλή, δικαίως χαρακτηρίζεται ως προϋπολογισμός ακρίβειας και υψηλής φορολογίας. Οριζόντια και άδικα χαράτσια στους ελεύθερους επαγγελματίες, καμία απάντηση στην κρίση ακρίβειας, στην κρίση χρέους, στη στεγαστική και κλιματική κρίση.

Τα πράγματα είναι απολύτως ξεκάθαρα: Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη ούτε θέλει ούτε μπορεί να απαντήσει στα προβλήματα της κοινωνίας. Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ δίνει καθημερινά τη μάχη στη Βουλή και την κοινωνία για την ανάσχεση των καταστροφικών επιλογών της κυβέρνησης. Με σκληρή αντιπολίτευση αλλά και με τεκμηριωμένες και εφαρμόσιμες προτάσεις, για τα μεγάλα προβλήματα της εποχής».

Ειδήσεις σήμερα:

Βόλος: έγδυναν μαθητή δημοτικού και έπαιζαν τρίλιζα στα οπίσθιά του

Προϋπολογισμός 2024: Ξεκινάει η συζήτηση στη Βουλή

Πειραιάς: Έκρηξη σε είσοδο κτηρίου


ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ