Πολιτική

16 Φεβρουαρίου 2024 07:04 Τελευταία ενημέρωση : 17 Φεβρουαρίου 2024 00:14

Ομόφυλα ζευγάρια: Κόντρα ΝΔ - ΠΑΣΟΚ για τα... λιγότερα “ναι”

Διάβασέ μου το...

Το ΠΑΣΟΚ είχε μικρότερο ποσοστό θετικών ψήφων από εμάς στο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, σημειώνει η Πειραιώς. Πως απαντά η Χαριλάου Τρικούπη.

Ομόφυλα ζευγάρια: Κόντρα ΝΔ - ΠΑΣΟΚ για τα... λιγότερα “ναι”
-

Μία από τις συγκρούσεις που προκάλεσε η ψηφοφορία επί του νομοσχεδίου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, ήταν μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Κύκλοι του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ αφήνουν αιχμές για τη συνοχή της κυβέρνησης Μητσοτάκη στην ψηφοφορία του νομοσχεδίου.

Νωρίτερα, στελέχη της Πειραιώς σχολίασαν μετά το αποτέλεσμα ότι από την ΝΔ ψήφισε θετικά το 68% και από το ΠΑΣΟΚ... μόλις το 66% για να προσθέσουν δηκτικά: «Το ΠΑΣΟΚ, που διεκδικεί τα πρωτεία στο μεταρρυθμιστικό κέντρο είχε μικρότερο ποσοστό στα «ναι» από τη ΝΔ».

Κύκλοι του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, απάντησαν στα σχόλια των διαρροών της συμπολίτευσης ότι «όποια επιχείρηση εκ μέρους της ΝΔ για αριθμητικές συγκρίσεις είναι ανεδαφική και τουλάχιστον πολιτικά άστοχη, όταν το 1/3 της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ δεν υπερψήφισε το νομοσχέδιο που εισηγήθηκε η κυβέρνηση της».

Οι κύκλοι του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ προσθέτουν πως «είναι χαρακτηριστικό ότι 20 βουλευτές καταψήφισαν με πρώτο τον πρώην Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος παρουσίασε μάλιστα διακριτή πλατφόρμα, 31 βουλευτές της ΝΔ απείχαν και ο υπουργός Επικρατείας Μ. Βορίδης χαρακτήρισε το κυβερνητικό νομοσχέδιο αντισυνταγματικό. Αυτή η μεγάλη θεσμική αλλαγή δεν θα ήταν δυνατή χωρίς τη θετική ψήφο του ΠΑΣΟΚ και των άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης, καθώς από τη συμπολίτευση στήριξαν το νομοσχέδιο μόλις 107 βουλευτές».


Ρίχνοντας τα βέλη του προς όλες τις κατευθύνσεις, ο Στέφανος Κασσελάκης, σε ανάρτηση του αναφέρει

«Η αγάπη νίκησε την οπισθοδρόμηση. Το χθεσινό άλμα για την ελληνική κοινωνία είναι μια νίκη για όλους μας, έχει όμως τη δική του αριθμητική: 

Το 32% των βουλευτών της ΝΔ διάλεξε «όχι» στην ισότητα ή αποχή. 

Το 34% των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ διάλεξε «όχι» στην ισότητα ή αποχή. 

Το… προοδευτικό ΠΑΣΟΚ ξεπέρασε σε συντήρηση τη ΝΔ. 

Γι’ αυτό οι προοδευτικοί πολίτες έχουν έναν δρόμο. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι περήφανος που σηκώνει στις πλάτες του τις προσδοκίες και τα όνειρα χιλιάδων συνανθρώπων μας για ισότητα σε μια σύγχρονη κοινωνία».

 


Ειδήσεις σήμερα:

Ομόφυλα ζευγάρια: Η πρώτη αναγγελία γάμου σε ελληνική εφημερίδα (εικόνες)

Αλειφτήρας: Οι αγρότες θα κατέβουν με τρακτέρ στην Αθήνα και... θα μείνουν (βίντεο)

Εορτολόγιο - 16 Φεβρουαρίου: Ποιος γιορτάζει σήμερα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ