Οικονομία

09 Μαρτίου 2024 18:22

Πειρατεία: Παράνομη “κονσόλα” ταινιών και αγώνων είχε στήσει 60χρονος

Διάβασέ μου το...

Ποιες οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει. Πώς αποδείχθηκε ότι βρισκόταν εκείνος πίσω από τις παράνομες μεταδόσεις.

Πειρατεία: Παράνομη “κονσόλα” ταινιών και αγώνων είχε στήσει 60χρονος
-

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προχώρησε την Πέμπτη 07.03 στη σύλληψη ενός 60χρονου σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία, για παράβαση της νομοθεσίας περί πνευματικής ιδιοκτησίας και περί προστασίας συνδρομητικών υπηρεσιών, κατ' εξακολούθηση.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, «προηγήθηκε καταγγελία σύμφωνα με την οποία άγνωστος προέβαινε σε παράνομη ζωντανή μετάδοση ποδοσφαιρικών αγώνων και ταινιοθηκών, χωρίς σχετική άδεια, ενώ διαφήμιζε τις υπηρεσίες του στο διαδίκτυο, έναντι χρηματικής αμοιβής με τη μορφή συνδρομής. Τα παραπάνω τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και παραγγέλθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης. Από την έρευνα και την ανάλυση των ψηφιακών δεδομένων που προέκυψαν, διακριβώθηκε η εμπλοκή του 60χρονου στην υπόθεση. Από έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του σε περιοχή της Αττικής παρουσία δικαστικού λειτουργού, διαπιστώθηκε η χρήση μη εξουσιοδοτημένου εξοπλισμού, και η αναμετάδοση περιεχομένου δύο συνδρομητικών εταιριών, χωρίς τη νόμιμη συνδρομή και άδεια».

Συγκεκριμένα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 10 συσκευές IPTV Αndroid Βox, από τις οποίες 2 ήταν τροποποιημένες κατάλληλα για την επικοινωνία με παράνομες πλατφόρμες – διακομιστές (servers) αναμετάδοσης τηλεοπτικών καναλιών,
  • 8 στικάκια USB, στα οποία υπήρχε εγκατεστημένο λογισμικό παράνομης παραμετροποίησης των IPTV Boxes και
  • 1 κινητό τηλέφωνο, 1 λάπτοπ και 3 σκληροί δίσκοι.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή και παραπέμφθηκε σε Ανακριτή, ενώ τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακή εξέταση.

Στην παραπάνω ανακοίνωση υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν ανάλογες παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

  • Τηλεφωνικά: στον πενταψήφιο αριθμό 11188
  • Στέλνοντας email στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr
  • Στην ιστοσελίδα https://www.gov.gr στην ενότητα Πολίτης και Καθημερινότητα / Καταγγελίες / Καταγγελίες για εγκλήματα κυβερνοχώρου
  • Στην εφαρμογή για smartphones με το όνομα: CYBERΚΙD και
  • Στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Χ με το tag @CyberAlertGR .

Ειδήσεις σήμερα:

Αθήνα: Ξέχασαν γάζες σε καισαρική τομή και η μητέρα πέθανε από σηψαιμία

Ιωάννινα: Ρομά άρπαξε μωρό από το Νοσοκομείο

Reuters: Η 93χρονη γιαγιά στην Αθήνα που πλέκει κασκόλ για παιδιά που έχουν ανάγκη (εικόνες)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ