Κοινωνία

30 Μαρτίου 2024 15:47 Τελευταία ενημέρωση : 30 Μαρτίου 2024 20:31

Βάρκιζα - Λαθρεμπόριο καυσίμων: Η βίλα και η σύλληψη του Ιταλού

Διάβασέ μου το...

Πώς έφτασαν οι Αρχές στα ίχνη του 47χρονου, ο οποίος ηγείτο κυκλώματος λαθρεμπορίου καυσίμων.

Βάρκιζα - Λαθρεμπόριο καυσίμων: Η βίλα και η σύλληψη του Ιταλού
-

Toυ Μανώλη Ασσαριώτη

Στη σύλληψη ενός αλλοδαπού άνδρα, ο οποίος αποτελεί ηγετικό μέλος διεθνούς κυκλώματος λαθρεμπορίου πετρελαιοειδών, προχώρησαν την Παρασκευή σε περιοχή της Βάρκιζας αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Αναζητήσεων Αρχείου και Ταυτοτήτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Ο 47χρονος έμενε στην Αττική και όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές είχε πολυτελή βίο, έμενε με την οικογένειά του σε μία μεγάλη και πολυτελή βίλα στη Βάρη, ενώ για τις μετακινήσεις του χρησιμοποιούσε πλήθος πολυτελών αυτοκινήτων.

Τα στελέχη του Τμήματος Αναζητήσεων, ύστερα από πολύμηνη έρευνα κατάφεραν να τον εντοπίσουν και τελικά να του περάσουν χειροπέδες στη Βάρκιζα.

Σύμφωνα με την Ιντερπολ είναι ηγετικό στέλεχος διεθνούς εγκληματικής οργάνωσης, που ασχολείται με το λαθρεμπόριο καυσίμων.

Τα μέλη της οργάνωσης είχαν συστήσει εταιρεία με δεξαμενόπλοια. Φόρτωναν στα πλοία της πετρελαιοειδή σε λιμάνια της Βενεζουέλας, και στη συνέχεια με τεχνάσματα κατάφερναν να τα ιδιοποιηθούν και εξαπατούσαν τόσο τους ναυλωτές όσο και τη χώρα της Βενεζουέλας.

Τα κέρδη της Οργάνωσης φαίνεται πως υπερβαίνουν τα 21 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ.

Ειδήσεις σήμερα:

ΕΦΚΑ - ΔΥΠΑ: Οι πληρωμές έως και τις 5 Απριλίου

Κώστας Καραμανλής για δημογραφικό: Είναι ωρολογιακή βόμβα στα θεμέλια του κράτους

Τραγωδία στην Πιερία: Νεκρός αγρότης που καταπλακώθηκε από το μηχάνημά του