Ηράκλειο

03 Δεκεμβρίου 2019 16:11

“Παράβαση της εβδομάδας”: αρνητική πρωτιά για τους οδηγούς στο Ηράκλειο

Διάβασέ μου το...

10.000 έλεγχοι από την τροχαία σε όλη την επικράτεια

“Παράβαση της εβδομάδας”: αρνητική πρωτιά για τους οδηγούς στο Ηράκλειο
-

Συνεχίζονται οι έλεγχοι στο πλαίσιο του στοχευμένου προγράμματος “παράβαση της εβδομάδας”, που σχεδιάστηκε και εφαρμόζεται από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αστυνόμευσης του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, για την αντιμετώπιση των επικίνδυνων παραβάσεων σε όλη την Ελλάδα.

Στο πλαίσιο αυτό, ελέγχθηκαν την προηγούμενη βδομάδα συνολικά 10.222 οχήματα και σημειώθηκαν  1.091 σχετικές παραβάσεις. Ιδιαίτερη σημασία δόθηκε κυρίως σε περιστατικά χρήσης κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση, τα οποία κατέχουν την πρωτιά στην καταπάτηση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας αλλά και σε περιστατικά στάθμευσης σε αποκλειστικές ή γενικές θέσεις στάθμευσης ατόμων με αναπηρία.

Οι περισσότερες παραβάσεις εντοπίστηκαν, στο οδικό δίκτυο του Ηρακλείου Κρήτης, της Αττικής, της Θεσσαλονίκης, των Χανίων, της Πιερίας και των Ιωαννίνων.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση και με στόχο την τήρηση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας, την αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας  και τον περιορισμό των σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων.

VIDEO