Εκδηλώσεις

22 Σεπτεμβρίου 2018 20:54

Επιτυχημένος ο 2ος Κολυμβητικός Μαραθώνιος “Ο γύρος της Θύμαινας” (εικόνες)

Text to Speech

Οι συμμετέχοντες απόλαυσαν την κολυμβητική διαδρομή, με τις πολλές εναλλαγές, γύρω από το νησί.

Επιτυχημένος ο 2ος Κολυμβητικός Μαραθώνιος “Ο γύρος της Θύμαινας” (εικόνες)

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε και φέτος ο Κολυμβητικός Μαραθώνιος «Ο Γύρος της Θύμαινας», μια κολυμβητική διαδρομή 18 χιλιομέτρων με πολλές εναλλαγές στις συνθήκες και τα τοπία. Παρά τις δύσκολες συνθήκες 14 από τους 15 αθλητές κατάφεραν και ολοκλήρωσαν κολυμπώντας τον γύρο του νησιού της Θύμαινας.

Πρώτη τερμάτισε η αθλήτρια Γεωργία Μαρινοπούλου, με χρόνο 4 ώρες και 27 λεπτά ενώ ακολούθησε ο Αργεντίνος Fernando Ciaramella με χρόνο 4 ώρες και 31 λεπτά και τρίτος ήρθε ο αθλητής Πάνος Μπαντουβάνης με χρόνο 5 ώρες και 12 λεπτά.

Οι υπόλοιποι αθλητές ήταν οι Γκιουζέπας Δημήτρης, Παναγιώτης Αρβανιτάκης, Αντρέας Παρίσσης, Ιωσήφ Σεριστατίδης, Αλέξανδρος Νταής, Ηρακλής Παπαργυρίου, Δανάη Σπάνια, Δανάη Μενεξιάδη, Αλέξανδρος Σαμαράς, Δημήτρης Αργυρόπουλος, Κωνσταντίνος Ευγενειάδης και Μπετούνη Γιώτα με χρόνους από 5 ώρες και 20 λεπτά έως 7 ώρες και 15 λεπτά.

«Ο Γύρος της Θύμαινας», που διοργανώνεται από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Θύμαινας σε συνεργασία με την Αργυρώ Αργυριάδου και την υποστήριξη του Δήμου Φούρνων Κορσεών, είναι μια γιορτή της μαραθώνιας κολύμβησης, με αθλητές που φτάνουν από όλο τον κόσμο και κολυμπούν στα μαγευτικά νερά της μικρής Θύμαινας. Μια τρελή ιδέα πριν μερικά χρόνια που πλέον τείνει να γίνει ένας ισχυρός αθλητικός θεσμός της μαραθώνιας κολύμβησης.

Οι ντόπιοι με τα καΐκια τους συνοδεύουν τους αθλητές κατά την διάρκεια αυτής της υπερπροσπάθειας ενώ τα παιδιά και οι κάτοικοι περιμένουν με σημαιάκια και βεγγαλικά όλους τους αθλητές στον τερματισμό.

VIDEO