Βοιωτία

17 Ιουλίου 2023 15:34 Τελευταία ενημέρωση : 17 Ιουλίου 2023 23:05

Βοιωτία: Φωτιά στο Καπαρέλλι

Διάβασέ μου το...

Οριοθετήθηκε η δασική πυρκαγιά στο Καπαρέλλι. Δύο συλλήψεις.

Βοιωτία: Φωτιά στο Καπαρέλλι
-

Οριοθετήθηκε η δασική πυρκαγιά ξέσπασε το μεσημέρι της Δευτέρας στο Καπαρέλλι Βοιωτίας, ενώ ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη δύο δύσκολα μέτωπα για τους πυροσβέστες, το ένα στον Κουβαρά Αττικής όπου έχει ζητηθεί εκκένωση οικισμών μεταξύ των οποίων το Λαγονήσι, η Σαρωνίδα και η Ανάβυσσος και το άλλο στην περιοχή του Λουτρακίου στην Κορινθία, όπου δόθηκε εντολή προληπτικής εκκένωσης οικισμών και παιδικών κατασκηνώσεων.

Η φωτιά πήρε γρήγορα διαστάσεις λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή και άλλαζαν συνεχώς κατεύθυνση με αποτέλεσμα να καεί το μεγαλύτερο τμήμα του περιαστικού δάσους του χωριού, αγροτολιβαδικές εκτάσεις και οι εγκαταστάσεις μίας κτηνοτροφικής μονάδας.

Βοιωτία - Φωτιά - Καπαρέλλι

Βοιωτία - Φωτιά - Καπαρέλλι

Βοιωτία - Φωτιά - Καπαρέλλι

Η άμεση επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων και η αντίδραση των κατοίκων του χωριού που επενέβησαν με αγροτικά μηχανήματα ανοίγοντας αντιπυρικές ζώνες βοήθησε να περιορίσουν το μέτωπο και να οριοθετήσουν τη φωτιά.

Κικίλιας: Αυτόφωρη σύλληψη δύο ανδρών στο Καπαρέλλι για τη φωτιά 

Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας προχώρησε σε δηλώσεις για τις δασικές πυρκαγιές.

Όπως είπε, ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες για την αυτόφωρη σύλληψη δύο ανδρών που πραγματοποιούσαν θερμές εργασίες στο Καπαρέλλι Βοιωτίας. “Ανακριτικοί υπάλληλοι της Πυροσβεστικής ολοκλήρωσαν τη διαδικασία αυτόφωρης σύλληψης δύο ανδρών ημεδαπών που εκτελούσαν θερμές εργασίες στο Καπαρέλλι Βοιωτίας. Συνεχίζονται ΕΔΕ και ανακριτικές διεργασίες για τις υπόλοιπες πυρκαγιές” είπε χαρακτηριστικά.

Πηγή εικόνων: permissos.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Γαστρικός δακτύλιος: ελεύθερος ο γιατρός που κατηγορείται για τον θάνατο 14χρονης

Φωτιά στον Κουβαρά: Εκκενώσεις περιοχών, εκρήξεις και μάχη με τις φλόγες (εικόνες)

Νέα Μάκρη - Θάνατος 10χρονης σε πισίνα: Στο ΕΚΑΒ δόθηκε λάθος διεύθυνση

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

VIDEO