Συνταγές
Συνταγή για μοσχάρι νουά κρασάτο από τον Πέτρο Συρίγο
Διάβασέ μου το...
Ο Πέτρος Συρίγος αποκαλύπτει όλα τα μυστικά της συνταγής ώστε το κρέας να γίνει ζουμερό και νόστιμο.
Μοσχάρι νουά κρασάτο με υπέροχη λευκή σάλτσα, ετοίμασε στο "Πρωινό" ο σεφ της εκπομπής Πέτρος Συρίγος.
Ο Πέτρος Συρίγος αποκαλύπτει όλα τα μυστικά της συνταγής ώστε το κρέας να γίνει ζουμερό και νόστιμο.
Συστατικά για το μοσχάρι νουά με λευκή σάλτσα
- 1,5-1,8 κιλά νουά μόσχου
- 2 κρεμμύδια
- 3 σκ. σκόρδο
- 250 ml λευκό κρασί
- 1 κύβο βοδινό
- 700 ml ζεστό νερό
- 2 κ.τ.σ ελαιόλαδο
- 2 κ.τ.σ βούτυρο γάλακτος
- 2 καρότα
- 2 κλωνάρια σέλερι
- 5 κλωναράκια θυμάρι
- 1 φύλλο δάφνης
- αλάτι, πιπέρι
- 1 κ.τ.σ αλεύρι
- 1 κ.τ.σ βούτυρο
Η συνταγή για το μοσχάρι νουά με λευκή σάλτσα
- Ζητάμε από τον χασάπη μας ένα ολόκληρο κομμάτι νουα να μας το δέσει με σπάγγο, αυτό βοηθά ώστε να κρατήσει το σχήμα του κατά το μαγείρεμα, αλατοπιπερώνουμε.
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε σε δυνατή φωτιά το ελαιόλαδο και τις 2 κ.τ.σ
- βούτυρο γάλακτος.
- Σοτάρουμε από όλες τις πλευρές το νουά, έπειτα το βγάζουμε σε μια πιατέλα και σοτάρουμε τα λαχανικά σε κομμάτια μέχρι να μαλακώσουν.
- Στη συνέχεια σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε το νουά ,το θυμάρι, τη δάφνη, τον ζωμό με το καυτό νερό.
- Σκεπάζουμε και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 1 ½ ώρα, προσοχή ελέγχουμε εάν θα χρειαστεί έξτρα νερό να συμπληρώσουμε. (αν το νουά είναι από νεαρό μοσχαράκι γάλακτος θα χρειαστεί 1 ώρα το πολύ)
- Όταν βράσει αφαιρούμε το νουα από την κατσαρόλα, σουρώνουμε τα λαχανικά και κρατάμε στην κατσαρόλα μόνο τα υγρά.
- Δένουμε τη σάλτσα με το ρού.
- Κόβουμε σε φέτες το νουά, σε μια πιατέλα βάζουμε λεπτές τηγανιτές πατάτες, το νουά σε φέτες από πάνω και σάλτσα.