Τεχνολογία - Επιστήμη

27 Μαρτίου 2024 10:26 Τελευταία ενημέρωση : 27 Μαρτίου 2024 15:28

Κωνσταντινούπολη: Ο σεισμός είναι ο μεγαλύτερος φόβος των κατοίκων, σύμφωνα με δημοσκόπηση

Διάβασέ μου το...

Απόλυτη έλλειψη εμπιστοσύνης στην κρατική μέριμνα σε τέτοια περίπτωση ισχυρού σεισμού, αποκαλύπτουν τα ευρήματα της έρευνας.

Κωνσταντινούπολη: Ο σεισμός είναι ο μεγαλύτερος φόβος των κατοίκων, σύμφωνα με δημοσκόπηση
-

Ο μεγαλύτερος φόβος των Κωνσταντινουπολιτών είναι το ενδεχόμενο ενός ισχυρού και επικίνδυνου σεισμού, σύμφωνα με την μεγάλης κλίμακας έρευνα την οποία διεξήγαγε η εταιρία δημοσκοπήσεων Ozdemir Research Company σε 408.079 άτομα, μεταξύ 10 και 25 Μαρτίου. Σε άλλο ερώτημα της ίδιας έρευνας αποκαλύπτεται το μεγαλύτερο μέλημα των Κωνσταντινουπολιτών, είναι να προετοιμαστούν για έναν τέτοιο σεισμό.

Η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία Άννα Ανδρέου, σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, το 83,7% των Κωνσταντινουπολιτών πιστεύει ότι δεν υπάρχει προετοιμασία για τον αναμενόμενο μεγάλο σεισμό στην Κωνσταντινούπολη. Το 38,6% των συμμετεχόντων συμμετέχει σε ασκήσεις σεισμού, το 27,2 % έχει έτοιμο κιτ σεισμού, και το 45,1% γνωρίζει τις περιοχές συγκέντρωσης μετά το σεισμό. Με βάση τις απαντήσεις που δόθηκαν στην έρευνα, γίνεται αντιληπτό ότι οι πολίτες προσπαθούν να προετοιμαστούν για κάτι τέτοιο με δικά τους μέσα.

Τα αποτελέσματα της έρευνας κοινοποιήθηκαν σε λογαριασμό της Ozdemir Research Company στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.


Ειδήσεις σήμερα:

Πατήσια - Σχολείο: “Ο δράστης μας στέλνει απειλητικά μηνύματα μετά την επίθεση” (βίντεο)

Φαραντούρης: Η Ευρωπαία Εισαγγελέας, η “πτώση της Κυβέρνησης” και ο... αδιάβαστος Άρειος Πάγος

Ο Μπάιντεν “αδειάζει” τον Νετανιάχου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ