Καιρός

07 Νοεμβρίου 2021 06:37

Καιρός: νεφώσεις και βοριάδες την Κυριακή

Διάβασέ μου το...

Πόσο θα πέσει η θερμοκρασία. Πόσο ισχυροί θα πνέουν οι άνεμοι. Με τι καιρό θα ξεκινήσει η εβδομάδα. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

-

Για την Κυριακή προβλέπονται νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες στην ανατολική Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια, στις Σποράδες, στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και τις πρωινές ώρες στην ανατολική Μακεδονία και στην Θράκη. Στην υπόλοιπη χώρα θα εκδηλωθούν αραιές νεφώσεις. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα, τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοανατολικοί, 4 με 6 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα τοπικά έως 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το αργά το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση, κυρίως στα βόρεια και τα ανατολικά.

Στην Αττική αναμένονται αραιές νεφώσεις, κατά διαστήματα πιο πυκνές. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοανατολικοί, 4 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ, με εξασθένηση από αργά το απόγευμα. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 12 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται αραιές νεφώσεις, κατά διαστήματα πιο πυκνές. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές και βραδινές ώρες. Θα πνέουν ασθενείς μεταβλητοί άνεμοι. Ο υδράργυρος θα δείξει από 13 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στην Εύβοια αναμένονται νεφώσεις, κατά τόπους αυξημένες. Η ορατότητα τις βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοανατολικοί, 4 με 5, στα νότια 6 και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες έως 7 μποφόρ, με εξασθένηση από αργά το απόγευμα. Το θερμόμετρο θα δείξει από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένονται αραιές νεφώσεις, κατά διαστήματα πιο πυκνές. Στην ανατολική Μακεδονία και στην Θράκη οι νεφώσεις θα είναι τοπικά αυξημένες τις πρωινές ώρες. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς και στα ανατολικά ανατολικοί-βορειοανατολικοί, 3 με 5 μποφόρ, τις πρωινές ώρες στο Θρακικό τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένονται αραιές νεφώσεις, κατά διαστήματα πιο πυκνές. Θα πνέουν άνεμοι ανατοικοί-νοτιοανατολικοί, 3 με 5 μποφόρ, από το απόγευμα στα βόρεια μεταβλητοί, 3-4 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 10 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται αραιές νεφώσεις, που θα είναι κατά τόπους αυξημένες σε ανατολική Θεσσαλία, ανατολική Στερεά και Σποράδες. Η ορατότητα, τις πρωινές και βραδινές ώρες, θα είναι τοπικά περιορισμένη στα βόρεια. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοανατολικοί, 3 με 5 και τοπικά στα ανατολικά και στα νότια 6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 13 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένονται νεφώσεις, τοπικά αυξημένες στις Κυκλάδες και στην βόρεια Κρήτη. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι, 3 με 5 μποφόρ, στις βόρειες Κυκλάδες 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ, με εξασθένηση από αργά το απόγευμα. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 15 έως 23 βαθμούς Κελσίου, στην Κρήτη έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις, κατά διαστήματα πιο πυκνές, ενώ στα βόρεια οι νεφώσεις θα είναι τοπικά αυξημένες μέχρι το μεσημέρι. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, στα νότια 3 με 4 και στα βόρεια 5 με 6 μποφόρ, με εξασθένηση από αργά το απόγευμα. Ο υδράργυρος θα δείξει από 18 έως 25 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 3-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Ο καιρός την Δευτέρα

Για την Δευτέρα προβλέπονται αραιές νεφώσεις, που βαθμιαία στα βορειοδυτικά θα πυκνώσουν και το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη, ενώ τις βραδινές ώρες θα σχηματιστούν ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί, 3 με 4 μποφόρ. Βαθμιαία από τα δυτικά οι άνεμοι θα στραφούν σε νότιους-νοτιοανατολικούς, έως 4 και στο Ιόνιο τοπικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα νότια και θα φτάσει στα βόρεια τους 18 με 21 και στα κεντρικά και νότια τους 23 με 25 βαθμούς Κελσίου.

Ειδήσεις σήμερα:

Ρέθυμνο: νεκρός άνδρας που καταπλακώθηκε από μηχάνημα

Θεσσαλονίκη: Πνίγηκε άντρας που έπεσε στον Θερμαϊκό (εικόνες)

Βόρεια Μακεδονία: “Φωτιές” για πτώση της κυβέρνησης Ζάεφ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ