Καιρός

04 Ιουνίου 2022 06:34

Καιρός: τοπικές μπόρες και ζέστη το Σάββατο

Διάβασέ μου το...

Που αναμένονται μεμονωμένες καταιγίδες. Πόσο ισχυροί θα πνέουν οι άνεμοι. Τι καιρό θα κάνει την Κυριακή. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

-

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός το Σάββατο, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και κυρίως στα ορεινά της Ηπείρου, της δυτικής Στερεάς, της Θεσσαλίας και της Μακεδονίας θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, με ένταση στα δυτικά από 3 έως 5 μποφόρ και στο Ιόνιο πρόσκαιρα το απόγευμα έως 6 μποφόρ. Στα ανατολικά η ένταση των ανέμων θα είναι 4 με 6 μποφόρ και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ, με εξασθένηση τις βραδινές ώρες. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα ηπειρωτικά και στα νησιά του Ιονίου τους 35 με 36 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου τους 30 με 32 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί, 4 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά μέχρι το απόγευμα 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις από τις απογευματινές ώρες, κυρίως στα γύρω ορεινά, όπου θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στην Εύβοια αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες-βορειοανατολικές διευθύνσεις, 4 με 5 μποφόρ, στα νότια 6 έως 7 μποφόρ, με εξασθένηση τις βραδινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και κυρίως στα ορεινά της Μακεδονίας θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, 2 με 4 μποφόρ και βορειοανατολικοί στα ανατολικά, έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί, 3 με 4 μποφόρ, βαθμιαία στο Ιόνιο βορειοδυτικοί, 4 με 5 και πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 35 βαθμούς Κελσίου, στα ηπειρωτικά τοπικά 36 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός και μόνο στη Θεσσαλία, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις, ενώ στα ορεινά θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες-βορειοανατολικές διευθύνσεις, 4 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά 6 με 7 μποφόρ, με εξασθένηση τις βραδινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 5 με 6 μποφόρ, στις Κυκλάδες 6 με 7 μποφόρ, με εξασθένηση τις βραδινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 28 βαθμούς Κελσίου και στην νότια Κρήτη 2 με 3 βαθμούς υψηλότερα.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι   θα πνέουν βόρειοι, 4 με 6 μποφόρ και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου τοπικά 7 μποφόρ, με εξασθένηση τις βραδινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Κυριακή

Για την Κυριακή προβλέπεται σε όλη την χώρα γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και κυρίως στην ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη, μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ, στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει κατά τόπους τους 37 με 38 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα νησιά και τα παραθαλάσσια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ