Καιρός

16 Ιουνίου 2022 06:04

Καιρός: τοπικές μπόρες και πτώση θερμοκρασίας την Πέμπτη

Διάβασέ μου το...

Πότε και που αναμένονται μεμονωμένες καταιγίδες. Πόση ένταση θα έχουν οι άνεμοι. Πως θα κινηθεί ο υδράργυρος. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

-

Για την Πέμπτη, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, προβλέπεται το πρωί να σημειωθούν τοπικές βροχές στην κεντρική Μακεδονία, στις Σποράδες, στην βόρεια Εύβοια και στην ανατολική Θεσσαλία. Το μεσημέρι - απόγευμα θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες μικρής διάρκειας στα νησιά του Ιονίου, στην Ήπειρο, στην Θεσσαλία, στην Στερεά, στην Πελοπόννησο και στην Μακεδονία. Βελτίωση του καιρού αναμένεται το βράδυ. Στις υπόλοιπες περιοχές σχεδόν αίθριος θα είναι ο καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, με ένταση στα δυτικά 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά 4 με 6 μποφόρ και στο ανατολικό Αιγαίο βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 29 με 31 βαθμούς και στα νησιά τους 28 με 30 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες. Τις πρωινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές και το μεσημέρι - απόγευμα όμβροι και στα ορεινά μικρής διάρκειας καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, 2 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στην Εύβοια αναμένονται λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές ώρες στα βόρεια, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί, 3 με 5 μποφόρ και μέχρι το μεσημέρι τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Στην κεντρική Μακεδονία οι νεφώσεις θα είναι παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες και το μεσημέρι-απόγευμα, κυρίως στα ορεινά, με τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις, 2 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοανατολικοί, 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 29 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα).

Στα νησιά του Ιονίου, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις, που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα είναι αυξημένες και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανόν στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες. Στις Σποράδες και στην ανατολική Θεσσαλία, τις πρωινές ώρες, αναμένονται τοπικές βροχές και το μεσημέρι - απόγευμα τοπικοί όμβροι. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοανατολικοί, 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά πρόσκαιρα το πρωί 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι - απόγευμα στα ορεινά της Κρήτης. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 29 βαθμούς Κελσίου, στην νότια Κρήτη έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί, 4 με 6 μποφόρ και από το μεσημέρι στα βόρεια 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Παρασκευή

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός την Παρασκευή. Από τις μεσημβρινές ώρες, στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες. Το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα βόρεια όπου τη νύχτα θα ενταθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί, 3 με 5 μποφόρ, στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει στα ηπειρωτικά κατά τόπους τους 31 με 33 βαθμούς, και στα νησιά τους 28 με 30 βαθμούς Κελσίου.

Ειδήσεις σήμερα:

Φονική πλημμύρα - Μάνδρα: Η ώρα της απόφασης για τους 21 κατηγορούμενους

Eurogroup: Η Ελλάδα σε βιώσιμη πορεία - Τελειώνει η ενισχυμένη εποπτεία

Τα σημεία για rapid test δωρεάν την Πέμπτη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ