Καιρός

12 Νοεμβρίου 2022 06:04 Τελευταία ενημέρωση : 12 Νοεμβρίου 2022 06:55

Καιρός: βροχές, χιόνια και πτώση θερμοκρασίας το Σάββατο

Διάβασέ μου το...

Που αναμένονται καταιγίδες και που θα είναι ισχυρά τα φαινόμενα. Αισθητή η πτώση του υδράργυρου σε πολλές περιοχές. Πόσο ισχυροί θα πνέουν οι άνεμοι. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

-

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ για το Σάββατο, στο Ιόνιο, στα ηπειρωτικά και στο βόρειο Αιγαίο προβλέπονται βροχές και κυρίως στα θαλάσσια-παραθαλάσσια τμήματα σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στην ανατολική Θεσσαλία, στις Σποράδες, στην Εύβοια και τις βραδινές ώρες στο Ιόνιο και στην δυτική Πελοπόννησο πιθανώς πρόσκαιρα να είναι κατά τόπους ισχυρά. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βόρεια ορεινά. Στις υπόλοιπες περιοχές αναμένονται λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν ανατολικοί-νοτιοανατολικοί, 4 με 6 μποφόρ, ενισχυόμενοι από το μεσημέρι στο Ιόνιο σε 5 με 7 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν άνεμοι βορειοανατολικοί, 4 με 5 και στο βόρειο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, η οποία στα βόρεια θα είναι αισθητή και η μέγιστη τιμή της δεν θα ξεπεράσει στα βόρεια τους 14 με 16 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 18 με 20 και μόνο στα Δωδεκάνησα θα φτάσει τους 21 με 22 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένονται αυξημένες νεφώσεις, με τοπικές βροχές κυρίως στα ανατολικά και στα βόρεια, όπου είναι πιθανό πρόσκαιρα να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες-βορειοανατολικές διευθύνσεις, 4 με 6 μποφόρ, με εξασθένηση το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται αυξημένες νεφώσεις, με τοπικές βροχές. Τις πρωινές ώρες πιθανώς να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες στα θαλάσσια-παραθαλάσσια τμήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στην Εύβοια αναμένονται αυξημένες νεφώσεις, με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στην κεντρική και στην βόρεια Εύβοια πιθανώς μέχρι το μεσημέρι να είναι κατά τόπους ισχυρά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες-βορειοανατολικές διευθύνσεις, 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένονται αυξημένες νεφώσεις, με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλώνονται μέχρι το μεσημέρι κυρίως στα θαλάσσια-παραθαλάσσια τμήματα. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά. Θα πνέουν άνεμοι από βορειοανατολικές διευθύνσεις, 4-5 μποφόρ, στα ανατολικά 5-6 μποφόρ και τοπικά στα θαλάσσια - παραθαλάσσια τμήματα έως 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 05 έως 16 βαθμούς Κελσίου, στην δυτική Μακεδονία έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένονται αυξημένες νεφώσεις, με τοπικές βροχές, ενώ σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα θαλάσσια-παραθαλάσσια τμήματα. Τα φαινόμενα τις βραδινές ώρες στο Ιόνιο και τη δυτική Πελοπόννησο πιθανώς πρόσκαιρα να είναι κατά τόπους ισχυρά. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί-νοτιοανατολικοί, 4 με 6 και από το βράδυ στο Ιόνιο τοπικά 7 και πιθανώς 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου (σημ: στο εσωτερικό της Ηπείρου, 3-5 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές, ενώ σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα βόρεια θαλάσσια-παραθαλάσσια τμήματα. Τα φαινόμενα στην ανατολική Θεσσαλία και τις Σποράδες πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρά. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Θεσσαλίας. Θα πνέουν άνεμοι από βορειοανατολικές διευθύνσεις, 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 07 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 4 με 5 μποφόρ και στα δυτικά τοπικά έως 6 μποφόρ, στρεφόμενοι το βράδυ σε ανατολικών διευθύνσεων, 3 με 4 στα δυτικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές μέχρι νωρίς το απόγευμα, ενώ μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως τις πρωινές ώρες. Στα Δωδεκάνησα αναμένονται αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πυκνότερες. Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου θα πνέουν βορειοανατολικοί άνεμοι, 4 με 5 και στα βόρεια 6 με 7 μποφόρ, στρεφόμενοι το βράδυ σε ανατολικούς-βορειοανατολικούς. Στα Δωδεκάνησα θα πνέουν μεταβλητοί άνεμοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 22 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 3-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Ο καιρός την Κυριακή

Στο Ιόνιο, στα δυτικά και κεντρικά ηπειρωτικά, στην Μακεδονία και στις Σποράδες προβλέπονται για την Κυριακή αυξημένες νεφώσεις, με τοπικές βροχές και στο Ιόνιο με σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα το μεσημέρι θα εξασθενήσουν και το βράδυ θα περιοριστούν στο Ιόνιο. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί-νοτιοανατολικοί στα δυτικά, 5 με 7 και στο Ιόνιο 8 μποφόρ, με γρήγορη εξασθένηση. Στα ανατολικά θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 4 με 5 και στο βόρειο Αιγαίο το πρωί 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φθάσει στην Μακεδονία, στην Θράκη και στην Θεσσαλία τους 17 με 19 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 20 με 22 βαθμούς Κελσίου.

Ειδήσεις σήμερα:

Μαραθώνιος Αθήνας 2022: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις το Σαββατοκύριακο

Σημεία για rapid test δωρεάν το Σάββατο

“Ο δρόμος για το Κατάρ”: Αφιερώματα και προγνωστικά για το Μουντιάλ το Σαββατοκύριακο


ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ