Καιρός

21 Νοεμβρίου 2023 06:09

Καιρός - Τρίτη: βροχές, καταιγίδες και νοτιάδες

Διάβασέ μου το...

Πότε και που θα είναι εντονότερα τα φαινόμενα. Πως θα κινηθεί ο υδράργυρος. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

-

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ για την Τρίτη, προβλέπονται νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες, με σποραδικές βροχές αρχικά στην Θράκη και από το μεσημέρι βαθμιαία στα νησιά του Ιονίου, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά, στην δυτική Πελοπόννησο και από το βράδυ στις Κυκλάδες, στην Κρήτη, στα νησιά ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα. Τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα στα δυτικά θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και πιθανώς να σημειωθούν τοπικές ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι, 4 με 5 και από το μεσημέρι στα πελάγη 6 μποφόρ. Άνοδος της θερμοκρασίας ως προς τις ελάχιστες τιμές.

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις, κατά τόπους αυξημένες. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς και από το μεσημέρι από νότιες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 11 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις, κατά τόπους αυξημένες. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 08 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλία αναμένονται νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς και στα ανατολικά από νότιες διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 07 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη προβλέπονται νεφώσεις, κατά τόπους αυξημένες με πιθανότητα σποραδικών βροχών στη Θράκη και από το βράδυ στη δυτική Μακεδονία. Θα πνέουν άνεμοι από νότιες διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά 4 με 5 και το βράδυ στη Θράκη 5 με 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 07 έως 18 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, 4-5 βαθμούς Κελσίου χαμηλότερα).

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένονται αυξημένες νεφώσεις, με σποραδικές βροχές μετά το μεσημέρι. Από το βράδυ τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα σημειωθούν και τοπικές καταιγίδες. Θα πνέουν άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο, 4-5 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις, κατά τόπους αυξημένες και από το βράδυ στην ανατολική Πελοπόννησο σποραδικές βροχές και πιθανώς καταιγίδες. Θα πνέουν άνεμοι από νότιες διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία 4 με 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 11 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένονται νεφώσεις, κατά τόπους αυξημένες και από το βράδυ σποραδικές βροχές και πιθανώς στις Κυκλάδες και στη δυτική Κρήτη και καταιγίδες. Θα πνέουν άνεμοι από δυτικές-νοτιοδυτικές διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ και βαθμιαία νότιοι-νοτιοδυτικοί, 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις, κατά τόπους αυξημένες και από το αργά το απόγευμα σποραδικές βροχές. Θα πνέουν άνεμοι από νότιες διευθύνσεις, 3 με 5 και βαθμιαία 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 18 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 2-3 βαθμούς χαμηλότερα).

Ο καιρός την Τετάρτη

Πρόσκαιρη επιδείνωση θα παρουσιάσει την Τετάρτη ο καιρός στα δυτικά, στη Θράκη, στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες πιθανώς να είναι πρόσκαιρα ισχυρές στα νησιά του Ιονίου, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, 4 με 6 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα κυμανθεί στα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά από 09 έως 19 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές από 14 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Ειδήσεις σήμερα: 

Λεωφόρος Συγγρού: Δυο τροχαία δυστυχήματα μέσα σε λίγες ώρες

Πεύκη: Εμπρησμός σε εστιατόριο

Rapid test δωρεάν την Τρίτη σε 157 σημεία

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ