Καιρός

14 Δεκεμβρίου 2023 06:08

Καιρός - Πέμπτη: βροχές, ισχυροί νοτιάδες και άνοδος θερμοκρασίας

Διάβασέ μου το...

Που αναμένονται καταιγίδες. Πως θα κινηθεί ο υδράργυρος. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

-

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ για την Πέμπτη, στο βόρειο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στη δυτική Στερεά, στη δυτική Μακεδονία και στη Θράκη αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και από το βράδυ στα βορειοδυτικά με σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται αραιές νεφώσεις, κατά τόπους πιο πυκνές με πιθανότητα ασθενών βροχών στη νότια Πελοπόννησο, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης κυρίως στα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι-νοτιοδυτικοί, 4 με 6 μποφόρ και στο Αιγαίο 6 με 8 μποφόρ. Τις βραδινές ώρες στα βορειοδυτικά οι άνεμοι θα στραφούν σε βορειοδυτικούς, 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο, παραμένοντας σε υψηλά για την εποχή επίπεδα. Πιο συγκεκριμένα, στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 05 έως 18 με 20 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 09 έως 21 με 22 και στη νησιωτική χώρα από 13 έως 22 με 23 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένεται σχεδόν αίθριος καιρός, με αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι-νοτιοδυτικοί, 3 με 4 και βαθμιαία στα ανατολικά θαλάσσια 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται αραιές νεφώσεις, κατά διαστήματα πιο πυκνές. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 07 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλία αναμένεται σχεδόν αίθριος καιρός, με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σχηματισθούν ομίχλες. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς και στα ανατολικά θαλάσσια δυτικοί-νοτιοδυτικοί, 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία αναμένονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και στη δυτική Μακεδονία θα σημειωθούν τοπικές βροχές και από το βράδυ σποραδικές καταιγίδες. Στη Θράκη αναμένονται παροδικές νεφώσεις, με πιθανότητα ασθενών βροχών. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και τις πρωινές ώρες θα σχηματιστεί ομίχλη. Θα πνέουν άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 2 με 4 μποφόρ και στη Θράκη 5 με 7 και στο Θρακικό τοπικά 8 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 05 έως 18 - 20 βαθμούς Κελσίου (σημ: στη δυτική Μακεδονία, 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στα νησιά του Ιονίου, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις, που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και από το βράδυ στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο σποραδικές καταιγίδες. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και κυρίως στα βόρεια ηπειρωτικά νωρίς το πρωί θα σχηματιστεί ομίχλη. Θα πνέουν άνεμοι νότιοι, 4 με 6 μποφόρ. Από το βράδυ στο βόρειο Ιόνιο θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06 έως 19 βαθμούς Κελσίου (σημ: στο εσωτερικό της Ηπείρου 4-5 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένεται σχεδόν αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Πιθανότητα ασθενών βροχών στη νοτιοανατολική Πελοπόννησο. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Θα πνέουν άνεμοι νότιοι-νοτιοδυτικοί, 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένεται σχεδόν αίθριος καιρός, με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι-νοτιοδυτικοί, 4 με 6 μποφόρ και τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα για λίγες ασθενείς βροχές. Θα πνέουν άνεμοι από νότιες διευθύνσεις, στα Δωδεκάνησα 4 με 6 και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου 5 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 23 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα).

Ο καιρός την Παρασκευή

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές και σποραδικές καταιγίδες προβλέπονται για την Παρασκευή, αρχικά στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, βαθμιαία στη δυτική Στερεά, στη δυτική Πελοπόννησο, στη Μακεδονία, στη Θράκη και από το μεσημέρι στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, στις Σποράδες, στην Εύβοια, στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και από τις βραδινές ώρες στις βόρειες Κυκλάδες. Τα φαινόμενα στα δυτικά, στα κεντρικά και στα βόρεια (κυρίως στα θαλάσσια-παραθαλάσσια) πιθανώς να είναι έντονα, ενώ στα βορειοδυτικά από τις βραδινές ώρες θα εξασθενήσουν. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και στα βόρεια ηπειρωτικά ορεινά και πιθανώς σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας.

Στις υπόλοιπες περιοχές αναμένονται αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και προς το βράδυ στα Δωδεκάνησα μεμονωμένες καταιγίδες. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης στα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ, στο βόρειο Αιγαίο τοπικά 8, γρήγορα από τα δυτικά και τα βόρεια θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, κυρίως στα βόρεια. Συγκεκριμένα, στα βόρεια ηπειρωτικά θα κυμανθεί από 04 έως 15 με 16, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 08 έως 17 με 21 και στη νησιωτική χώρα από 14 έως 21 με 22 βαθμούς Κελσίου.

Ειδήσεις σήμερα:

Εορτολόγιο - 14 Δεκεμβρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Βοτανικός: Νεκρός μετά από φωτιά σε αποθήκη

Rapid test δωρεάν την Πέμπτη σε 186 σημεία




ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ