Καιρός

17 Φεβρουαρίου 2024 06:08

Καιρός - Σάββατο: Τοπικές βροχές, βοριάδες και άνοδος θερμοκρασίας

Διάβασέ μου το...

Που και πότε αναμένονται οι εντονότερες βροχοπτώσεις. Πόσο ισχυροί θα πνέουν οι άνεμοι. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

-

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ για το Σάββατο, στην ανατολική και νότια χώρα αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια, στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός. Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά 4 με 6 μποφόρ και τοπικά στο Αιγαίο έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα κυμανθεί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά από 00 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά ο υδράργυρος θα δείξει από 04 έως 17 με 18 βαθμούς και στα νησιά από 08 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Τις πρωινές ώρες στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.

Στην Αττική αναμένονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις, με ασθενείς βροχές στα ανατολικά και βόρεια. Από το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 4 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες τοπικές νεφώσεις. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 05 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλία αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα ανατολικά τμήματα της Μαγνησίας και τις Σποράδες. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και τοπικά στις Σποράδες έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 05 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες στην Χαλκιδική, στην Ανατολική Μακεδονία και στην Θράκη, Στην Δυτική Μακεδονία ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 03 έως 16 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, 2-3 βαθμούς χαμηλότερα).

Στα νησιά του Ιονίου, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες στη δυτική Στερεά και στη δυτική Πελοπόννησο. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 3 μποφόρ, και βαθμιαία από βόρειες διευθύνσεις έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 07 έως 18 βαθμούς Κελσίου (σημ: στο εσωτερικό της Ηπείρου 3-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με ασθενείς τοπικές βροχές κυρίως στην ανατολική Στερεά και την Εύβοια και βελτίωση από το απόγευμα. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 4 με 6 και στη νότια Εύβοια τοπικά έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 05 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, 5-6 μποφόρ, τοπικά στις Κυκλάδες έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές στα Δωδεκάνησα. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα).

Ο καιρός την Κυριακή

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός την Κυριακή, με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα ανατολικά ηπειρωτικά. Πιθανότητα για λίγες ασθενείς βροχές στην Εύβοια και τη βόρεια Κρήτη μέχρι το μεσημέρι. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα κυρίως στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στο Αιγαίο 5 με 6 και πρόσκαιρα τοπικά στο κεντρικό και το νότιο Αιγαίο έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα δυτικά. Θα κυμανθεί στα βόρεια ηπειρωτικά από 02 έως 15 βαθμούς Κελσίου, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 07 έως 17 βαθμούς και στα νησιά από 09 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ιδήσεις σήμερα:

Θεσσαλονίκη: Αυτοκίνητο έπεσε στη θάλασσα – νεκρός ο οδηγός

Τραμπ: Πρόστιμο εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων για οικονομική απάτη

“Υγεία πάνω απ’ όλα”: Περιποίηση δέρματος, αυτοάνοσα νοσήματα και τεστ διάγνωσης καρκίνου




ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ