Υγεία - Περιβάλλον

24 Μαρτίου 2021 17:45 Τελευταία ενημέρωση : 24 Μαρτίου 2021 20:37

Κορονοϊός: Ο “χάρτης” με τα 3062 κρούσματα της Τετάρτης

Διάβασέ μου το...

Σε ποιες περιοχές της χώρας εντοπίστηκαν το τελευταίο 24ωρο και πόσοι φορείς του νέου ιού. Αναλυτικά στοιχεία από τον ΕΟΔΥ.

Κορονοϊός: Ο “χάρτης” με τα 3062 κρούσματα της Τετάρτης
-

Δεκάδες θάνατοι ασθενών με κορονοϊό καταγράφηκαν και την Τετάρτη στην Ελλάδα, ενώ, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΕΟΔΥ, παραμένει σε ανησυχητικά υψηλά επίπεδα ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Το απόγευμα της Τετάρτης ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 3062 νέα κρούσματα στην Ελλάδα. Από το σύνολο των 3.062 νέων κρουσμάτων του νέου ιού στη χώρα 11 είναι εισαγόμενα εκ των οποίων 11 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας

Στην Αττική καταγράφηκαν 1422 νέες μολύνσεις, στην Θεσσαλονίκη ακόμη 378 κρούσματα, στην Λάρισα 115 και στην Αχαΐα 111 νέοι φορείς κορονοϊού. Έξαρση με δεκάδες κρούσματα καταγράφηκε σε πολλές περιφερειακές ενότητες της Μακεδονίας, της Στερεάς Ελλάδας, της Θεσσαλίας και της Κρήτης, 

Όλα αυτά ενώ το ΕΣΥ στενάζει και οι εφημερίες έχουν γινει "εφιαλτικές" στα νοσοκομεία της Αττικής, λόγω των εκατοντάδων εισαγωγών καθε ημερα και τις πληρότητας σε κλινικές και ΜΕΘ COVID.

Υπουργοί και επσιτήμονες παραπέμπουν για όλο και αργότερα το άνοιγμα των σχολείων και της αγοράς, δίνοντας τροφή για σενάρια μακράς παράτασης του lockdown.

Πάντως, αργά το απογευμα της Τετάρτης, κυβερνητικοί κύκλοι σημείωναν ότι "τα σενάρια που διακινούνται και μιλούν για απόφαση παράτασης του lockdοwn ως τις 25 Απριλίου δεν έχουν απολύτως καμία βάση".

Η γεωγραφική κατανομή των εγχώριων κρουσμάτων ανά περιφερειακή ενότητα:

Κορονοιος - κατανομή - χάρτης

Κορονοιος - κατανομή - χάρτης

Η ημερήσια επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ