Κόσμος

08 Μαρτίου 2024 23:26

Κύπρος: Το ροζ – οικονομικό σκάνδαλο των δύο μοναχών “πρωταγωνιστεί” στην Ιερά Σύνοδο

Διάβασέ μου το...

Τι συμβαίνει με τους δύο μοναχούς οι οποίοι είχαν παραδεχθεί τις πράξεις τους και μετά ανακάλεσαν. Ποιόν δείχνουν σαν “εγκέφαλο” που τους έμπλεξε.

Κύπρος: Το ροζ – οικονομικό σκάνδαλο των δύο μοναχών “πρωταγωνιστεί” στην Ιερά Σύνοδο
-

Μία από τις κρισιμότερες η σημερινή συνεδρία της Ιεράς Συνόδου που εξετάζει το μέγα, όπως εξελίσσεται, σκάνδαλο στη Μονή του Οσίου Αββακούμ στο Φτερικούδι, με εμπλοκή δύο μοναχών που κατηγορούνται για οικονομικής και σεξουαλικής φύσεως ζητήματα, όπως επιβεβαίωσε και ο Εκπρόσωπος της Αρχιεπισκοπής Χριστάκης Ευσταθίου.

Τα όσα έρχονται στο φως τις τελευταίες μέρες, προκαλούν τριγμούς στους κόλπους της Εκκλησίας, θυμό και απογοήτευση στο ποίμνιο που ζητά κάθαρση και άμεσα, εφόσον στοιχειοθετηθούν τα όσα προσάπτονται στους δύο μοναχούς.

«Είναι στις πρώτες προτεραιότητες και τις ύψιστες ευαισθησίες του Αρχιεπισκόπου να πατάξει τέτοιας μορφής φαινόμενα τα οποία αμαυρώνουν και το κύρος της εκκλησίας. Θα είναι αμείλικτος και θα πατάσσει τέτοιου είδους φαινόμενα» είπε χθες ο Εκπρόσωπος της Αρχιεπισκοπής Χριστάκης Ευσταθίου.

Πάντως, όπως αναφέρθηκε και σε προηγούμενα δημοσιεύματα της Cyprus Times, αν και οι δύο μοναχοί αρχικά παραδέχτηκαν και γραπτώς την εμπλοκή τους στα σκάνδαλα, τελικώς χθες ανέκρουσαν  και πήραν πίσω την ενυπόγραφη ομολογία, ισχυριζόμενοι ότι δέχτηκαν πιέσεις και τραμπουκισμούς από πρόσωπα του περιβάλλοντος του οικείου Μητροπολίτη.

Στην επιστολή τους προς μέλη της Ιεράς Συνόδου, αναφέρουν ότι ανακαλούν τις παραδοχές που είχαν κάνει ενυπογράφως, σε σχέση με σεξουαλικά και οικονομικά θέματα.

Ειδήσεις σήμερα:

ΕΝΦΙΑ: Έρχονται τα “ραβασάκια” - “Κλείνει” το Ε9

Νοθευμένα ποτά και καύσιμα: ο αρχηγός, οι ρόλοι και η εξάρθρωση του κυκλώματος (εικόνες)

Τηλεφώνημα για βόμβα στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ