Γενικά

25 Σεπτεμβρίου 2017 19:59

Μυτιληναίος: εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης με στήριξη όλων των κομμάτων

Text to Speech

Σε συστράτευση κάλεσε όλα τα φιλοευρωπαϊκά κόμματα ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Μυτιλιναίος.

Μυτιληναίος: εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης με στήριξη όλων των κομμάτωνΠρόταση για την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση κατέθεσε ο Ευάγγελος Μυτιληναίος σε εκδήλωση του Economist στην Αθήνa. 

«Χρειαζόμαστε ένα Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης που θα συμφωνήσουν όλα τα φιλευρωπαϊκά κόμματα μαζί και ο ΣΥΡΙΖΑ. Θα έχει ως βασικά στοιχεία τη σταθερή φορολογική πολιτική, τη μείωση των πλεονασμάτων, να γίνουν fast track επενδύσεις όπως στους Ολυμπιακούς Αγώνες και ιδιωτικοποιήσεις», τόνισε ο κ. Μυτιλιναίος.

Τα στοιχεία αυτά, πρόσθεσε, είναι το εύκολο μέρος της συνταγής. «Το δύσκολο είναι το χρέος για το οποίο όλοι συμφωνούμε πως δεν είναι βιώσιμο».

Τόνισε ότι η διστακτικότητα που εμφανίζεται σήμερα από την πλευρά των ευρωπαίων εταίρων σε σχέση με το ελληνικό χρέος οφείλεται στην έλλειψη εμπιστοσύνης ότι η χώρα θα συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις. Η λύση στο πρόβλημα όπως είπε ο ίδιος είναι η σύνδεση της ρύθμισης του χρέους με τις μεταρρυθμίσεις, οι οποίες θα προωθούνται, αδιάφορο με το ποιος είναι στην κυβέρνηση ή την αντιπολίτευση.

Σημείωσε δε ότι όλες οι άλλες συνταγές και ιδίως αυτές του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου απέτυχαν.

VIDEO