Γενικά

05 Σεπτεμβρίου 2018 19:00

“Ράλι ανόδου” για τα ελληνικά ομόλογα

Οι αποδόσεις τραβούν την ανιούσα επί σειρά συνεδριάσεων, μετά το τέλος του μνημονίου.

“Ράλι ανόδου” για τα ελληνικά ομόλογα

Δυσοίωνα μηνύματα ως προς την προοπτική εξόδου της στις αγορές εισπράττει η ελληνική οικονομία καθώς το κόστος δανεισμού, όπως αυτό αποτυπώνεται στις αποδόσεις του δεκαετούς ελληνικού ομολόγου, παρουσιάζει εκ νέου αυξητικές τάσεις.

Συγκεκριμένα οι αποδόσεις του δεκαετούς ελληνικού ομολόγου, βρίσκονται σήμερα στο 4,63%, τιμή ενισχυμένη κατά 10 μονάδες βάσης

Πρόκειται για την έκτη συνεχόμενη συνεδρίαση, σύμφωνα με την Καθημερινή, κατά την οποία το ελληνικό ομόλογο κινείται σε επίπεδα υψηλότερα εκείνων όταν συμφωνήθηκε το τελευταίο πακέτο ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, ενώ και η απόδοση του 5ετούς κινείται στο 3,68%, αυξημένη κατά 4,1% σε σχέση με την Τρίτη.

Οι νέες πιέσεις στο κόστος δανεισμού της Ελλάδας συνέπεσαν χρονικά με την προειδοποίηση που απηύθυνε μέσω της συνέντευξής του  Μπενουά Κερέ, ο οποίος περιέγραψε τον «διάλογο» με τι αγορές ως δυσκολότερο αυτού με τους πιστωτές.

Στην πρώτη δημόσια τοποθέτηση στελέχους της ΕΚΤ μετά το τέλος του μνημονίου, το μέλος της Εκτελεστικής της Επιτροπής, που παρακολούθησε από κοντά και χειρίστηκε το ελληνικό ζήτημα τα τελευταία χρόνια, συγχαίρει μεν την κυβέρνηση για την πρόοδο που επετεύχθη, αλλά αποφεύγει να πει «αποστολή εξετελέσθη». Αναγνωρίζει ότι ο ελληνικός λαός υπέφερε και πως έγιναν λάθη από τους πιστωτές, όπως ότι παρέβλεψαν την ανάγκη μείωσης του χρέους.

VIDEO