Οικονομική πολιτική

22 Σεπτεμβρίου 2018 14:19

Βίντεο από drone της ΑΑΔΕ που “τσάκωσε” παραβάσεις σε τουριστικά σκάφη

Text to Speech

Τα πλέον σύγχρονα μέσα παρακολούθησης χρησιμοποιεί η Αρχή στην μάχη κατά της φοροδιαφυγής. Τι «τσίμπησαν» οι κάμερες των ελεγκτών.

Βίντεο από drone της ΑΑΔΕ που “τσάκωσε” παραβάσεις σε τουριστικά σκάφη

Στην αξιοποίηση κάθε δυνατού μέσου για τον έλεγχο της φορολογικής συμμόρφωσης και την πάταξη της φοροδιαφυγής προχωρά η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.

Για πρώτη φορά στην  δίωξη του οικονομικού εγκλήματος, υπήρξε εντοπισμός παραβάσεων κατόπιν παρακολούθησης με κάμερες σε drone, οι οποίες κατέγραφαν όλους τους πλόες των τουριστικών σκαφών στην Σαντορίνη.

Tα drones «εγκλώβισαν» τους ιδιοκτήτες σκαφών, οι οποίοι επιχείρησαν να φύγουν μόλις αντιλήφθηκαν τον έλεγχο, ωστόσο όταν αντελήφθησαν ότι καταγράφονται από τις κάμερες των drone, έδεσαν και πάλι στο λιμάνι.

Ελέγχθηκαν συνολικά 9 τουριστικά σκάφη. Σε όλα εντοπίστηκαν παραβάσεις και πιο συγκεκριμένα η μη έκδοση 145 αποδείξεων, συνολικής αξίας 25.000 ευρώ, σε τουρίστες που έκαναν ημερήσιες κρουαζιέρες πέριξ της Σαντορίνης.

Επιχείρηση - ΑΑΔΕ - drone

Ακόμη διαπιστώθηκε ότι σε κάποια σκάφη δεν υπήρχαν καν ταμειακές μηχανές, ενώ πιστοποιήθηκαν και πολλές άλλες παραβάσεις, πχ. εικονικές ναυλώσεις.

Η επιχείρηση παρακολούθησης διήρκεσε όλη μέρα και τελείωσε στις 22:00!

Επιχείρηση - ΑΑΔΕ - drone Επιχείρηση - ΑΑΔΕ - drone

Η επιχείρηση της ΑΑΔΕ έγινε σε συνεργασία με την Λιμενική Υπηρεσία της Σαντορίνης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

VIDEO