Γενικά

14 Δεκεμβρίου 2018 13:14

ΝΔ: η ευκαιρία του QE χάθηκε εξαιτίας του Τσίπρα

Text to Speech

Ο αρμόδιος Τομεάρχης της ΝΔ καταλογίζει ευθύνες στον Πρωθυπουργό, τονίζοντας ότι απέτυχε να δημιουργήσεις τις συνθήκες για τον δανεισμό της χώρας με χαμηλό κόστος.

ΝΔ: η ευκαιρία του QE χάθηκε εξαιτίας του Τσίπρα

Ο Τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστος Σταϊκούρας, σε δήλωση του σχετικά με την ολοκλήρωση του QE, κάνει λόγο για ευκαιρία που χάθηκε για την Ελλάδα, εξαιτίας του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, παρά το γεγονός ότι η ένταξη στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης αποτελούσε δέσμευση της Κυβέρνησης.

Αναλυτικά η δήλωση Σταϊκούρα:

Χθες, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ανακοίνωσε την ολοκλήρωση του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης.

Πρόγραμμα το οποίο ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2015 και ενίσχυσε με σημαντική ρευστότητα τις ευρωπαϊκές οικονομίες κατά την περίοδο της κρίσης, συμβάλλοντας δι’ αυτού του τρόπου στην ανάπτυξη της ευρωζώνης.   

Δυστυχώς, ενώ η Ελλάδα είχε ανάγκη αυτού του προγράμματος περισσότερο από κάθε άλλη χώρα της ευρωζώνης, με αποκλειστική ευθύνη της Κυβέρνησης είναι η μόνη που δεν κατόρθωσε να το αξιοποιήσει.

Παρά το γεγονός ότι η ένταξη στην ποσοτική χαλάρωση αποτελούσε δέσμευση και προτεραιότητα της Κυβέρνησης τα προηγούμενα χρόνια, όπως άλλωστε και πολλές άλλες, απέτυχε να την κάνει πράξη. Όπως απέτυχε να δημιουργήσει τις συνθήκες για την ασφαλή, συστηματική και με χαμηλό κόστος δανεισμού χρηματοδότηση της χώρας από τις αγορές. 

Εξαιτίας του κ. Τσίπρα, άλλη μία ευκαιρία για τη χώρα χάθηκε.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Ποταμιού, Δημήτρης Τσιόρδας, σχετικά με το τέλος του προγράμματος Ποσοτικής Χαλάρωσης, δήλωσε ότι «η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ανακοίνωσε το τέλος του προγράμματος Ποσοτικής Χαλάρωσης. Η Ελλάδα δεν μπόρεσε να επωφεληθεί από τη φθηνή χρηματοδότηση γιατί δοκίμαζε τις τυχοδιωκτικές συνταγές των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Ο κ. Τσίπρας όταν σταμάτησε να χτυπά τα νταούλια, έθετε ως στόχο την ένταξη της Ελλάδας στο Πρόγραμμα δίχως να το πετύχει ποτέ. Όταν έβρεχε λεφτά, εμείς κρατούσαμε ομπρέλα». 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

VIDEO