Βοιωτία

24 Ιουλίου 2019 17:20 Τελευταία ενημέρωση : 24 Ιουλίου 2019 22:06

Μεγάλη φωτιά στην Ασωπία

Διάβασέ μου το...

Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής επιχειρούν απο την πρώτη στιγμή για την κατάσβεση της. Εκκενώθηκε μοναστήρι. Στην περιοχή βρέθηκε και ο ΓΓ Πολιτικής Προστασίας.

Μεγάλη φωτιά στην Ασωπία
-

Μεγάλη ειναι η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής για την φωτιά που ξέσπασε σε δασική έκταση στην Ασωπία, του Δήμου Τανάγρας, στην Βοιωτία.

Ειναι ενδεικτικό ότι μετά απο εισήγηση του επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων, απομακρύνθηκαν για προληπτικούς λόγους 2 άτομα απο την Μονή Προφήτη Ηλία Τσάτσαρη.

Οι πρώτες δυνάμεις που έφθασαν στην περιοχή ζήτησαν ενισχύσεις και έτσι στο σημείο έφτασαν να επιχειρούν συνολικά 174 πυροσβέστες με 42 οχήματα, 10 αεροπλάνα και 6 ελικλόπτερα.

Στην περιοχή έσπευσε και ο ΓΓ Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Τανάγρα - φωτιά

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Πυροσβεστικής, "αναλυτικά οι δυνάμεις που κινητοποιήθηκαν είναι:

  • 67 πυροσβέστες με 30 οχήματα,
  • 11 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων με 77 πυροσβέστες, από τις περιφέρειες: Αττικής, Στερεάς Ελλάδας, Θεσσαλίας, Δυτικής Μακεδονίας, Κεντρικής Μακεδονίας και Δυτικής Ελλάδας
  • 2 ομάδες του Μηχανοκίνητου Ειδικού Τμήματος Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων (ΜΕΤΠΕ) αποτελούμενες από 20 πυροσβέστες με 10 οχήματα
  • 1 ειδικό ερπυστριοφόρο όχημα από την 1η Ε.Μ.Α.Κ.
  • 8 αεροσκάφη τύπου CANADAIR, 2 αεροσκάφη τύπου PZL και 5 ελικόπτερα, τα οποία επιχειρούσαν εκ περιτροπής, καθώς και 1 συντονιστικό Ελικόπτερο.
  • το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο «ΟΛΥΜΠΟΣ», του Πυροσβεστικού Σώματος για τον επιτόπου συντονισμό.

Επίσης, στο έργο της κατάσβεσης συνδράμουν: 3 υδροφόρα οχήματα της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας, 6 υδροφόρες Ο.Τ.Α., 2 μηχανήματα έργου του Ε.Σ. και 2 μηχανήματα έργου της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας, 1 λεωφορείο του δήμου Τανάγρας, η ΕΛ.ΑΣ, το  Ε.Κ.Α.Β. και η Δασική Υπηρεσία.

Κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) βρίσκεται ήδη στην περιοχή, διερευνώντας τα αίτια εκδήλωσης της πυρκαγιάς".

Φωτιά - Τανάγρα


Φωτιά - Τανάγρα

Φωτιά - Τανάγρα

Πυρκαγιά - Τανάγρα

Πυρκαγιά - Τανάγρα

Πυρκαγιά - Τανάγρα

Πυρκαγιά - Τανάγρα

Πυρκαγιά - Τανάγρα

Πυρκαγιά - Τανάγρα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

VIDEO