Χίος

09 Ιανουαρίου 2020 19:21

Βεβήλωσαν για πολλοστή φορά Εκκλησία (εικόνες)

Text to Speech

Οργή και θλίψη προκαλούν οι εικόνες καταστροφής από την Παναγία τη Λειαπυργούσαινα...

Βεβήλωσαν για πολλοστή φορά Εκκλησία (εικόνες)

Τελειωμό δεν έχουν τα περιστατικά βεβήλωσης των Ιερών Ναών στην περιοχή του Χαλκειούς.

Συγκεκριμένα, το εκκλησάκι της Παναγίας της Λειαπυργούσαινας του Χαλκειούς, έπεσε για δεύτερη φορά στο στόχαστρο αγνώστων δραστών που δεν άφησαν τίποτα όρθιο, μετά την πυρπόλησή του στις 28 Δεκεμβρίου 2019.

Μετά την προ ημερών πυρπόληση της Αγίας Τράπεζας του Ιερού Ναού, άγνωστοι το βράδυ της Τρίτης έσπασαν όλα τα τζάμια της εκκλησίας προκαλώντας σημαντικές ζημιές.

Παναγία Λειαπυργούσαινα του Χαλκειούς - Χίος - ζημιές

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Κοινότητας Βασίλη Βίγκα, η καταστροφική δράση των αγνώστων δραστών δεν περιορίστηκε στο σπάσιμο των τζαμιών, αφού από τo πλαϊνό παράθυρο του Ιερού, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής με την Αγία Τράπεζα, πήραν την εικόνα του Εσταυρωμένου και την κομμάτιασαν στο προαύλιο, αφήνοντάς την στο σημείο.

Όπως εξήγησε ο κ. Βίγκας στο politischios.gr το περιστατικό έγινε αντιληπτό από κάτοικο της περιοχής που ειδοποίησε την Αστυνομία, η οποία έφθασε στο σημείο προκειμένου να καταγράψει το συμβάν.

Να σημειωθεί ότι πρόκειται για το τρίτο περιστατικό βεβήλωσης Ιερού Ναού μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα, κάτι που κάνει επιτακτική πλέον την ανάγκη εύρεσης του δράστη από την Αστυνομική Διεύθυνση Χίου.

Παναγία Λειαπυργούσαινα του Χαλκειούς - Χίος - ζημιές

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

VIDEO