Κόμματα

17 Απριλίου 2018 20:31

Κουτσούμπας στον ΑΝΤ1: δεν θα αποφύγουμε “θερμό επεισόδιο” με την Τουρκία (βίντεο)

Text to Speech

Τι είπε ο ΓΓ του ΚΚΕ για τα ελληνοτουρκικά, τον ρόλο του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ, την επίθεση στην Συρία και την «επίθεση» στο άγαλμα του Τρούμαν.

Κουτσούμπας στον ΑΝΤ1: δεν θα αποφύγουμε “θερμό επεισόδιο” με την Τουρκία (βίντεο)

Βέβαιος ότι η χώρα δεν θα αποφύγει το θερμό επεισόδιο με την Τουρκία εμφανίστηκε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του ΑΝΤ1 και στον Νίκο Χατζηνικολάου.

Ο κ. Κουτσούμπας έκανε λόγο για κλιμάκωση της τουρκικής προκλητικότητας και σημείωσε ότι η πολιτική της τουρκικής κυβέρνησης είναι προσανατολισμένη στην παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας, στην αμφισβήτηση των ελληνικών νησιών και των βραχονησίδων, αλλά και της Συνθήκης της Λοζάνης.

«Δεν θα αποφύγουμε θερμό επεισόδιο» είπε χαρακτηριστικά ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, τονίζοντας ότι κάτι τέτοιο θα γίνει λόγω των οικονομικών συμφερόντων.

Παράλληλα, εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση, κατηγορώντας την ότι έχει ευθύνη, μιας και εφησύχαζε τον ελληνικό λαό. Συνέστησε δε κατάργηση των βάσεων και έξοδο από το ΝΑΤΟ.

«Έχουμε πόλεμο. Μια τεράστια εμπλοκή μεγάλων δυνάμεων που βομβαρδίζουν, μια κυβέρνηση που υλοποιεί μια πολιτική “yes men” στην Αμερική» πρόσθεσε ο κ. Κουτσούμπας λέγοντας ότι η κυβέρνηση έχει γεμίσει την Ελλάδα με νατοϊκές βάσεις.

Αναφερόμενος στην «επίθεση» στο άγαλμα του Τρούμαν, τη Δευτέρα, έκανε λόγο για μια «συμβολική ενέργεια ενάντια στον πιο μισητό πρόεδρο των ΗΠΑ».

Τόνισε ότι οι διαδηλωτές δεν έκαναν τίποτα για να συλληφθούν και πρόσθεσε ότι ο Τρούμαν είχε ρίξει βόμβες ναπάλμ σε Έλληνες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

VIDEO