Κόμματα

22 Αυγούστου 2016 16:32

ΚΚΕ: η κυβέρνηση ανοίγει το δρόμο για νέες ανατροπές στα εργασιακά

Text to Speech

Αμφισβητεί το ΚΚΕ τις διαβεβαιώσεις του υπουργού Εργασίας για προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων.

ΚΚΕ: η κυβέρνηση ανοίγει το δρόμο για νέες ανατροπές στα εργασιακά


Δεν πείθουν το ΚΚΕ οι διαβεβαιώσεις του Γιώργου Κατρούγκαλου περί προστασίας των εργασιακών δικαιωμάτων και ευρωπαϊκού μετώπου εναντίον των απαιτήσεων του ΔΝΤ.    

Το Γραφείο Τύπου του ΚΚΕ σχολιάζοντας τη συνέντευξη του υπουργού Εργασίας στην ΕΡΤ επισημαίνει πως «οι σημερινές “διαβεβαιώσεις” του υπουργού Εργασίας για τα εργασιακά δικαιώματα, που βρίσκονται στο στόχαστρο εν όψει της δεύτερης αξιολόγησης, έχουν τόση αξία όση είχαν κι οι “διαβεβαιώσεις” του για τη δήθεν προστασία των συντάξεων, που μειώνονται συνεχώς».

Το ΚΚΕ εκτιμά πως «η πολιτική της κυβέρνησης όχι μόνο δεν καταργεί κανένα προηγούμενο αντιλαϊκό νόμο, αλλά ανοίγει και το δρόμο για νέες ανατροπές σε εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα, πάνω στη σημερινή εργασιακή ζούγκλα».

Χαρακτηρίζει, τέλος, ως «ένα ακόμη επικοινωνιακό τέχνασμα, τα περί “ευρωπαϊκού” μετώπου εναντίον των απαιτήσεων του ΔΝΤ», καθώς, όπως εξηγεί « τα ίδια μέτρα με αυτά που υποστηρίζει το ΔΝΤ υλοποιούνται σε σειρά χωρών της ΕΕ, ακόμη και από τις φιλικές κυβερνήσεις του ΣΥΡΙΖΑ».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

VIDEO