Κυβέρνηση

31 Μαρτίου 2017 21:56

Δραγασάκης: οι δηλώσεις Στουρνάρα θυμίζουν τις θέσεις του ΔΝΤ

Text to Speech

Ευθείες βολές κατά του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος εξαπολύει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης. "Η ΤτΕ είναι ανεξάρτητη και όχι ανεξέλεγκτη" τόνισε.

Δραγασάκης: οι δηλώσεις Στουρνάρα θυμίζουν τις θέσεις του ΔΝΤ

Επίθεση στον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα εξαπέλυσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, με αφορμή τις δηλώσεις του ότι το ασφαλιστικό είναι γενναιόδωρο.

«Όλοι έχουμε δικαίωμα στην άποψη, όποια κι αν είναι αυτή, αλλά όταν έχουμε θεσμικό ρόλο πρέπει να προσέχουμε» τόνισε κ. Δραγασάκης, μιλώντας σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Χολαργό.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ανέφερε πως οι δηλώσεις του Γιάννη Στουρνάρα θυμίζουν τις θέσεις του ΔΝΤ και συμπλήρωσε πως αυτός που διαπραγματεύεται δεν είναι ο Αλέξης Τσίπρας και η κυβέρνησή του, αλλά η χώρα, και το κάνει για λογαριασμό της ο πρωθυπουργός.

Διερωτήθηκε ποιον εξυπηρετούν όταν ακούγονται αυτά και διαμήνυσε πως η Τράπεζα της Ελλάδος είναι ανεξάρτητη και όχι ανεξέλεγκτη. «Εμείς θέλουμε να ξέρουμε αν αυτές οι απόψεις είναι της τράπεζας και από πότε υπάρχουν» προσέθεσε.

Στη συνέχεια επισήμανε πως η κυβέρνηση δεν μπορεί να λειτουργήσει χωρίς την καλή συνεργασία με την ΤτΕ, σημειώνοντας πως «εμείς δεν παρεμβαίνουμε στη λειτουργία της, παρότι υπάρχουν θέματα που μπορούν να συζητηθούν».

Σε αυτό το πλαίσιο, υπογράμμισε πως το θέμα είναι να ερωτηθεί η κοινωνία εάν κρίνει ότι ο κεντρικός τραπεζίτης εκτελεί σωστά τα καθήκοντά του. Εάν ναι τότε εντάξει, αλλά εάν όχι τότε το θέμα δεν είναι προσωπικό αλλά θεσμικό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

VIDEO